Rexhry oznamují Amulet. Dostáváme nové zprávy o Divukraji a Cthulhu: I smrt může zemřít
Novinka zdroj: Jet Games Studio

Rexhry oznamují Amulet. Dostáváme nové zprávy o Divukraji a Cthulhu: I smrt může zemřít

3. 7. 2023 15:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Víkend, který současně odstartoval letní prázdniny, je úspěšně za námi, takže přichází čas na tradiční „povíkendové“ souhrny. Česká vydavatelství byla před oblíbeným obdobím všech školáků velice čilá, takže je potřeba si jednotlivé novinky rozdělit do více článků, každý věnovaný jedné společnosti. A v tomto se dozvíte, co chystají Rexhry.

Jejich největším oznámením uplynulých pár dní bylo představení stolní novinky Amulet od Aleny a Vladimira Sokolových. Ta se původně předvedla už v roce 2021 v Essenu, ale její dokončení zabralo spoustu času, kvůli čemuž vyjde až letos. Společnost se s tvůrci dohodla na vydání a překladu už v dobách jejího prototypu, takže se oproti světovému vydání nijak nezdrží.

K zevrubnějšímu představení by mělo dojít někdy během léta, ale podle Rexů jde v podstatě o „deskoherní Diablo“. Zážitek je určený až pro pět hráčů, kteří se ujmou role jedné z pěti postav, kdy se za každou hraje odlišně. Jejich cílem je vypudit zlo z okolí, které se do něho dostává z tajemného hradu.

Amulet zdroj: Jet Games Studio

Takový úkol se bude dít v rámci několika dní/kol, během nichž se postavy pohybují po různých lokacích, provádí v nich akce a během toho získávají vybavení, jež jim umožní odpravovat další zástupy nepřátel. Souboje mají evokovat dynamický puzzle, ve kterém je potřeba zvolit vhodnou výbavu k navýšení šancí na vítězství.

Všeobecně jde o kompetitivní zážitek, v němž se vítězem stává ten hráč, který získá největší množství vítězných bodů. Zároveň ale můžete hrát i kooperativně s sólo. Konkrétní datum vydání prozrazené nebylo, takže si zájemci musí vystačit s tím, že Amulet vyjde do konce tohoto roku.

Divukraj: Nový Lístkovec zdroj: Rexhry

Příjemné novinky se nesou také ze stanice již dříve oznámeného rozšíření Newleaf pro Divukraj. Vydavatelství úspěšně dokončilo práce na překladu, takže by se bez problémů mělo stihnout vydání několik dní před Vánocemi. Zároveň se odhalil oficiální český název – Nový Lístkovec. Překlad, který jistě potěší nejednoho Brňáka...

Pro připomenutí jenom uvedeme, že expanze hru rozšíří o novinky, mezi nimiž se nachází třeba mechanismy rezervace karet, jízdenky a návštěvníci. Navíc stále platí, že se chystá dotisk základní hry.

A na závěr pozitivní zprávy ze světa deprese, zmaru a Prastarých. Na sklady a do obchodů dorazil slibovaný dotisk výborného Cthulhu: I smrt může zemřít, a to včetně dvojice menších rozšíření Yog-Sothoth a Shub-Niggurath – Černá koza z lesů. Takže jestli se vám titul nedařilo sehnat a začali jste to oplakávat, už nemusíte.

Kromě toho Rexhry připomínají předklad samostatně hratelné třetí sezóny (druhá není do budoucna vyloučená). U té se čeká na data od mateřského CMON, takže práce ještě nezačaly.

Nejnovější články