Renesanční svět kampaňové kooperačky The Hunters A. D. 1492 je plný krvežíznivých monster
Novinka zdroj: Officina Monstrorum

Renesanční svět kampaňové kooperačky The Hunters A. D. 1492 je plný krvežíznivých monster

5. 5. 2023 13:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Mateusz Albricht v roce 2019 zabodoval povedenou post-apokalyptickou kooperační hrou The Hunters A. D. 2114, která se může pyšnit natolik zábavnou hratelností, že její hodnocení na BoardGameGeeku má v průměru 8,3 bodů z 10. Tento brutální a temný svět lovců odměn v sobě skrývá mnoho potenciálu, který se Albricht rozhodl řádně využít. Proto chystá pokračování The Hunters A. D. 1492.

Jak vás asi napadlo, tak se tentokrát lov pro samotáře i skupiny až 4 hráčů přesune do minulosti. Nebo spíše do alternativní minulosti. Tentokrát se totiž vžijete do role ostřílených lovců v otevřeném post-apokalyptickém renesančním světě, který pohltila Mlha. V něm prožijete rozlehlou příběhovou kampaň, v níž vás čeká nespočet událostí, těžkých voleb a samozřejmě soubojů.

Ačkoliv je hlavním tahákem právě tento opravdu atmosférický a depresivní svět, který přináší výtečně vypadají vizuál a zajímavé příběhové pozadí, zábava by to měla být i při hraní. Jednotlivá sezení budou složená z různých questů, které vám zaberou zhruba hodinu hraní. Každý z těchto úkolů se vždy odehrává za jiných podmínek (jiné počasí, jiná denní doba), které ovlivňují jednotlivé aspekty a efekty. Vy se proto na ně musíte zdárně adaptovat a zvolit správnou taktiku i výbavu.

zdroj: Officina Monstrorum

Vaším útočištěm a základnou se stane koňský povoz, který můžete vylepšovat a v němž si vyrobíte nové zbraně, uvaříte různé lektvary i vyhotovíte zbroje. V průběhu příběhu budete sbírat zkušenostní body, za které si vylepšíte schopnosti i statistiky vámi zvoleného hrdiny (v základu jsou dostupní čtyři). Samozřejmě ale také postupně získáváte různé zdroje, které využijete právě při výrobě, průzkumu lokací a obchodu.

Vzhledem k tomu, že ruku máte do velké míry volnou, bude každá kampaň jiná, takže dojde i na příjemnou porci znovuhratelnosti. The Hunters A. D. 1492 zkrátka a jednoduše působí jako „jednička“, ale předělaná do jiného prostředí.

Tento rozhodně lákavě působící lov můžete získat v kampani na platformě Gamefound, a to v přepočtu za 2 750 korun. Žádnou jinou edici kampaň nenabízí, takže v tomto základu naleznete v podstatě veškerý hlavní obsah doplněný o řadu již odemknutých bonusových cílů. Kdybyste ale přece jen chtěli něco navíc, v rámci volitelných položek naleznete kovové mince, dodatečný balíček dvou hrdinů, kostky, vytisknutou mapu a set dodatečných figurek (hromadu jich naleznete už v základu). Když si navíc připlatíte dalších 710 korun, figurky budou rovnou namalované.

Výtečnou zprávou je, že daň je pro zájemce z Evropské unie zahrnutá ve vypsané částce. To znamená, že k výše zmíněnému obnosu stačí jen přičíst 450 až 500 korun za dopravu (podle toho, jestli vezmete jenom hru, nebo i volitelné dodatky). Dodání hry je aktuálně předpokládané v červnu roku 2024. Do té doby se můžete začíst do rozpracovaných pravidel (tradičně na kartě hry v sekci Ke stažení).

S pořízením byste ale neměli dlouho otálet, protože The Hunters A. D. 1492 nebude dostupné v běžném prodeji a dostanete se k němu tak pouze v probíhající kampani.

Nejnovější články