Renegade Game Studios omladí Risk 2210 A.D., Nexus Ops a další hry společnosti Hasbro
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Renegade Game Studios omladí Risk 2210 A.D., Nexus Ops a další hry společnosti Hasbro

4. 10. 2023 8:50 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Renegade Game Studios (Arboretum, Noc upírů nebo Maximální warp) se před nějakou dobou dohodlo s Hasbrem na omlazovací kůře pro několik klasických titulů ze známých válečných sérií Axis & Allies a Risk. Tato nastolená spolupráce, ve které gigantický výrobce hraček pouští do jiných rukou kus svého méně výdělečného portfolia, oběma stranám zjevně nadmíru vyhovuje, když oznamují další projekty.

Studio novými edicemi dále oživí čtveřici her: Risk 2210 A.D., Risk: Godstorm, Vegas Showdown a Nexus Ops. I tentokrát půjde o víc než pouhý dotisk, kdy se hry dočkají takových úprav, aby lépe odpovídaly požadavkům moderních hráčů. Zatím nevíme nic konkrétního, ale minimálně lze očekávat lehké úpravy v pravidlech a v případě Nexus Ops a Vegas Showdown kompletní proměnu vizuální stránky. Rozhodně však půjde o menší zásahy než třeba v případě Axis & Allies, kde přibyly figurky a rozšířily se armády.

„Společnost Hasbro jako lídr v oblasti her se stoletou tradicí vytvořila v průběhu let pokladnici strategických deskových her a u mnoha z nich si fanoušci vyžádali jejich opětovné vydání. Jsme rádi, že můžeme tyto hry vrátit na stůl v nových a moderních reinkarnacích,“ pronesl Bradley Bowman, ředitel pro licencování hraček a her společnosti Hasbro.

Risk 2210 A.D. je hra z roku 2001, která do známé válečné série přinesla futuristické zasazení připomínající Warhammer 40,000. Risk: Godstorm zase v roce 2005 zabrouzdal do mytologie s bohy napříč různými kulturami, od těch severských až po řecké nebo keltské.

V případě Nexus Ops a Vegas Showdown se zase jedná o pozůstatky studia Avalon Hill, které Hasbro v minulosti koupilo. První nabízí jednoduché sci-fi šarvátky na hexovém herním plánu a ve tmě svítící figurky, jež patří k jedné z několika dostupných hratelných korporací, které válčí o klíčovou těžební planetu.

Ve druhé hře se zase vyhráváním aukcí pokoušíte postavit ten nejlepší hotel/kasino v celém Las Vegas. Ve všech případech se očekává, že nové edice se na trh podívají v průběhu roku 2024.

Nejnovější články