Řada českých her Pytlíczech nabízí stylový zážitek na cesty
Novinka zdroj: Efko

Řada českých her Pytlíczech nabízí stylový zážitek na cesty

23. 6. 2023 8:49 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Když si člověk vyrazí někam do přírody, nebo prostě jenom k moři, pravděpodobně se chce oprostit od obrazovek a digitálních technologií. Proto se v takové chvíli hodí různé cestovní či malé deskové hry, které si lze sbalit do batůžku a fungují jako krásný způsob ukrácení dlouhé chvíle (třeba při čekání na vlak nebo před uložením ke spánku). To si nejspíše uvědomovala i cestovatelka a designérka Táňa Sekerková, která ve spolupráci se společností Efko připravila řadu her zvanou Pytlíczech.

Kdyby vám to nebylo z názvu a jména autorky jasné, jde o české malé hry, které se vejdou do plátěného pytlíku, tudíž je vždy bez problémů dostanete do batohu, nebo dokonce i větší kapsy. Celkově jde o deset titulů, mezi kterými naleznete zejména klasiky jako Člověče, nezlob se, Dáma či tradiční kostky. Dostupné jsou ale také Piškvorky, Pexeso, Motanice a trojice hlavolamů (dvakrát Tangram a jednou Eternity).

Tvůrkyně do každé hry skrze autorské ilustrace obtiskla kousek ze svých cest, zkušeností a zážitků. Proto každý pytlíček – nebo spíše Pytlíczech – nabízí originální podobu a pojetí, díky čemuž se jedná o ideální dárek pro všechny cestovatele, ale také běžné hráče.

„Moc ráda cestuji a kreslím. Propojit tyto záliby při tvorbě nové řady her Pytlíczech byl pro mě splněný sen. Přeji, ať vám hry přináší radost nejen na cestách,” okomentovala svou sadu samotná Táňa Sekerková.

Jedna hra vás vyjde na příjemných 199 korun. Ke zhotovení bylo využito přírodních materiálů a barev, kdy se vše dalo dohromady v České republice. Pokud byste si chtěli prohlédnout další tvorbu Táni Sekerkové, můžete navštívit její oficiální stránky. Kéž by se podobného servisu jednoho dne dočkaly i nějaké modernější deskovky.

Nejnovější články