Původně exkluzivní rozšíření Aftermath pro Nemesis nakonec půjde do obchodů v češtině
Novinka zdroj: Mindok

Původně exkluzivní rozšíření Aftermath pro Nemesis nakonec půjde do obchodů v češtině

21. 6. 2023 13:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Nemesis už je pořádně rozrostlá a platí to i o lokalizovaném obsahu. Kromě původní hry Nemesis a na ní navazující nové hry Nemesis: Lockdown jsme se v češtině dočkali i několika rozšířeních těchto her. A na přelomu letošního a příštího roku se dočkáme ještě jednoho, poměrně speciálního rozšíření.

Jmenuje se Nemesis: Aftermath, respektive Nemesis: Den poté a původně šlo o balíček dodatečných cílů crowdfundingové kampaně, který neměl jít do běžného prodeje. Tvůrci ze studia Awaken Realms se ale rozhodli vymyslet způsob, jak by se i tento obsah mohl dostat do obchodů a díky Mindoku i k českým hráčům.

Po herní stránce je obsah krabice stejný, ale došlo k vizuálním změnám. Některé postavy změnily pohlaví, překreslila se grafika, z Lajky je teď robotický pes… Ale jedině tak si Den poté užijete, ať už ho použijete k rozšíření Nemesis a/nebo Nemesis: Lockdown.

Nemesis: Den poté vedle figurky kočičky označující prvního hráče přináší dva hlavní prvky. Jedním z nich je pět nových postav s vlastními figurkami. Tyto postavy se od svých protějšků v základních hrách velmi liší a dle vaší volby je můžete do hry zakomponovat místo nich.

Druhým prvkem je nový herní mód Epilog, který se hraje na pouhých pět kol bezprostředně po dohrání běžné partie. Chopíte se v něm nových postav, které jdou na loď vyšetřovat, co se tam vlastně stalo, tedy to, co jste zrovna odehráli.

Jak už zaznělo v úvodu, rozšíření Nemesis: Den poté dorazí na přelomu roku.

Nejnovější články