První rozšíření hry Expedice přidává postavy, mechy, dvouvrstvé desky a urychluje začátky
Novinka zdroj: Stonemaier Games

První rozšíření hry Expedice přidává postavy, mechy, dvouvrstvé desky a urychluje začátky

23. 5. 2024 9:29 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Expedice je loňská novinka studia Stonemaier Games, která je duchovním nástupcem oblíbeného Scythu. Je zasazená do stejného světa 1920+ malíře Jakuba Rozalskiho, obsahuje známé postavy a bojové mechy, ale jinak se hraje docela jinak, jak se můžete dočíst v naší recenzi.

Nyní původní tvůrci oznamují první rozšíření Gears of Corruption, které působí jako takový balíček mnoha malých dobrot. Na jedné straně obsahuje komponenty, které vám umožní zahrát si základní hru až v šesti hráčích.

Expeditions: Gears of Corruption zdroj: Stonemaier Games

Dále jsou tu dva noví mechové a čtyři nové postavy, za které se pustíte do boje a na mapě bude nově hojně žetonků se skrytými odměnami. Hru si můžete dále ozvláštnit přítomností zkaženého mecha, který se toulá krajinou a rozhodně nebude přátelský.

K tomu všemu tu jsou ještě startovní zdroje a žolíkový dělník, což se má postarat o to, aby se hra v prvních minutách tolik nevlekla, a protože by to stále mohlo být málo, tak díky rozšíření můžete vyhodit desky mechů ze základní hry, protože je budete mít nově dvouvrstvé.

Skvělé na tom všem je, že se veškerý obsah rozšíření vejde do krabice a insertu základní hry. Rozšíření Gears of Corruption pro Expedicei vyjde na oficiálních stránkách studia již 5. června, a to ve standardní edici a Ironclad edici, která obsahuje kovové mechy, gumové návleky na podstavce a foilovou úpravu krabice.

Na stránce rozšíření si už teď můžete přečíst anglická pravidla týkající se rozšíření i sólové varianty. A pokud vás zajímá, jak to bude s případnou českou lokalizací rozšíření, tak jsme od Albi zjistili, že malá šance tu je, ale v tuto chvíli je spíš teoretická. Pokud se dozvíme něco nového, budeme vás samozřejmě informovat. 

Nejnovější články