Příští rok si díky Fox in the Box zahrajete za upálenou čarodějnici v asymetrické deskovkce Harrow County
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Příští rok si díky Fox in the Box zahrajete za upálenou čarodějnici v asymetrické deskovkce Harrow County

10. 11. 2022 15:53 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Fox in the Box právě dokončuje překlad poměrně unikátní hry Mind MGMT od studia Off the Page Games a už oznamuje českou verzi další hry těchto tvůrců – Harrow County. Foxové tomuto studiu na základě jejich prvních her předpovídají velkou budoucnost stejně jako v případě Colea Wehrleho, autora pecek John Company a Pax Pamir.

Harrow County je hra inspirovaná stejnojmenným komiksem, který se dočkal českého vydání pod názvem Pochmurný kraj. Jedná se o asymetrickou hru, v níž se jeden hráč chopí role ochránce starajícího se o blaho tamějších obyvatel, zatímco druhý hráč se vžije do role člena rodiny upálené a pohřbené čarodějnice, který chce zničit celé hrabství.

K dispozici je také role Kammi, která by nejradši celému hrabství vládla. A aby toho nebylo málo, tak jeden z hráčů se může zhostit role i oné upálené a pohřbené čarodějnice a pohrávat si s ostatními hráči ze záhrobí.

Hra je určená pro jednoho až tři hráče a disponuje ojedinělým prvkem takzvané „cube tower“, kterou jste mohli vidět například ve hře Shogun. Jedná se o soubojový systém prováděný tak, že do věže vhodíte kostičky bojujících stran a sledujete, které z ní vypadnou a které ne pro vyřešení boje. V případě Harrow Country je onou věží samotná krabice hry obsahují díru, kudy kostičky vypadávají.

Se zasvěcením do systémů hry vám pomůže několik výukových scénářů, které postupně představí jednotlivé mechanismy a pravidla. Fox in the Box hru vydá v češtině někdy v příštím roce.

Nejnovější články