Připravte se na fúzi dvou legendárních her – přichází Monopoly Scrabble
Novinka zdroj: Winning Moves Games

Připravte se na fúzi dvou legendárních her – přichází Monopoly Scrabble

1. 8. 2023 14:50 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Rodinná obchodní hra Monopoly je snem každého vydavatele. Její obří popularita v průběhu let umožnila, aby se z titulu stala „dojná kráva“, kterou v obchodech lze nalézt v milionu různých permutací, dokonce v hávu mnoha známých značek.

Ačkoliv většina z těchto verzí přináší jen minimální změny oproti originálu, čas od času se objeví nějaká, která přece jen dodává docela zajímavá spojení. Z dostupných informací tímto způsobem působí i Monopoly Scrabble.

Tento koktejl spojuje do jednoho zážitku dvě kultovní deskové hry, kdy z obou přejímá hlavní prvky. Pryč je kostka, která určuje, o kolik políček se posunete. To nově určuje bodová hodnota slova, které složíte uprostřed herního plánu z písmen. Navíc v případě, že se vám podaří sestavit slovo na speciálním políčku, můžete si rovnou vzít potřebný pozemek.

O rychlé tempo hry se starají i karty šancí a odměn, které vám jasně určí, kam se máte posunout. A o vítězi se rozhoduje ve chvíli, kdy se na herní desku položí poslední dostupné písmenko. Jakmile se tomu stane, hráč s největším obnosem peněz a hodnotou pozemků odchází s titulem nejlepšího slovního kapitalisty.

Tímto způsobem by se mělo zamezit pověstnému problému, kdy se z klasické partie hry Monopoly stane nekončící obíhání, u kterého se víceméně předem ví, kdo vyhrál. V tomto případě by totiž celý zážitek měl zabrat maximálně jednu hodinu. Titul Monopoly Scrabble je již dostupný v zahraničních obchodech v přepočtu za zhruba 760 korun. Třeba se ale najde český obchod, který tuto zajímavou novinku dotáhne i k nám.

Nejnovější články