Blackfire chystá kočičí výlet na Mléčnou dráhu ve hře Mlem, rozšíření Na Louce a karetní Avel
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Blackfire chystá kočičí výlet na Mléčnou dráhu ve hře Mlem, rozšíření Na Louce a karetní Avel

28. 7. 2023 12:32 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Polské studio Rebel během včerejšího dne oznámilo dvě novinky chystané na příští rok a připomnělo, že stále připravuje ještě dva projekty ze známých světů. České vydavatelství Blackfire nezůstalo pozadu a rovnou oznámilo, že většinu těchto her přinese do našich luhů a hájů. Konkrétně jde o kočičí MLEM: Space Agency, karetní Avel a příběhové rozšíření k Na louce.

MLEM: Space Agency zdroj: Rebel

MLEM: Space Agency je rodinná deskovka pojednávající o tom, jak si kočky v roce 2075 vytyčily nový cíl – dobýt vesmír a Mléčnou dráhu. Hráči se proto ujmou rolí odvážných kočičích kapitánů, kteří se ve své raketě pokusí navštívit a získat jednotlivé planety a jejich měsíce. Mezitím je čeká hromada rozhodování o tom, jestli je dobré být až zbytečně odvážný, nebo se občas spokojit s nižšími cíli.

Hra v zahraničí vyjde 31. ledna, české datum vydání zatím potvrzené nebylo, ale na lokalizaci se už aktivně pracuje. Kvalita hry by měla být zajištěná, když na ní dělá veterán průmyslu Reiner Knizia. Do putování se v tomto případě může vydat 2 až 5 hráčů a jedna partie zabere zhruba jednu hodinu.

Avel: The Card Game zdroj: Rebel

Dost možná jste si na svém stolu oblíbili rodinou kooperativní fantasy hru Kroniky Avelu. Jde o krásnou deskovku jak pro mladší hráče, tak i starší a rodiče. Relativně nedávno navíc v zahraničí vyšla velká expanze New Adventures, která přichází se třemi tematickými scénáři i dodatečnými moduly, jež hraní ještě více ozvláštní. Kdybyste se ale chtěli do světa vrátit ve zcela novém zážitku, tak se připravuje karetní verze.

Avel: The Card Game je samostatný titul, který je vhodný i pro naprosté nováčky. Naleznete v něm několik scénářů a výzev, kdy vše už z logiky myšlenky pohání především karty. Na pořádné představení se stále ještě čeká, ale už nyní se ví, že hra vyjde někdy během příštího roku. A díky vydavatelství Blackfire i v češtině.

Meadow: Adventure Book zdroj: Rebel

A to samé už bezpečně lze říct i o Meadow: Adventure Book. V tomto případě se jedná o rozšíření k Na louce, které do hry zakomponuje příběhový/legacy prvek. Jde o nový způsob hraní, jenž vašemu počínání dá i trochu jiný než jen jednorázový vliv.

V podstatě jediným titulem, který své české vydání z nedávného ohlášení ještě nemá jisté (Blackfire se ještě nerozhodl), je karetní Klink. Hráči se v tomto projektu snaží získat co nejnižší skóre, čehož dosáhnou rozvážným ponecháváním a předáváním karet s hodnotou -5 až 10. Současně krabice se hrou nabídne i speciální karty událostí, jež výrazně změní pravidla.

Klink zdroj: Rebel

Nejnovější články