Přihořívá je unikátní česká karetní hra, kterou můžete hrát týden, měsíc i rok
Novinka zdroj: Mojmír Štabla

Přihořívá je unikátní česká karetní hra, kterou můžete hrát týden, měsíc i rok

23. 11. 2023 14:40 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V České republice vzniká čím dál tím víc her. Některé neuniknou pozornosti vzhledem ke slavnému autorovi či studiu, jiné si tu žijí svým vlastním životem a unikají nám pod radarem. Přihořívá je – alespoň pro mě – druhým případem. A přitom jde o velmi zajímavý a neotřelý studentský projekt.

Za hrou stojí Mojmír Štabla, který ji vytvořil v rámci projektu na škole Tiimiakatemia Prague, jež praktikuje finskou metodu vzdělávání praxí. Výsledkem školní práce tak je skutečný produkt, který si můžete pořídit na jeho oficiálních stránkách za 420 korun plus poštovné.

Přihořívá je karetní hra pro dva hráče, kteří si mezi sebe rozdělí 44 karet. Pokud ale čekáte, že se posadíte ke stolu a začnete na sebe sesílat kouzla, tak se nedočkáte. Přihořívá je totiž docela jiným projektem, který nehrajete hodinku a jdete dál.

Každá karta je totiž nějakým typem úkolu, jímž pověříte svého protihráče. Ten po jeho splnění vynese některou ze svých karet proti vám. Takto můžete hrát několik dní, týdnů, měsíců i let. Cílem je zkrátka zažít spolu něco neobvyklého, lépe se poznat a vytvořit si jedinečné vzpomínky.

Karty mají malý formát, abyste je mohli mít u sebe třeba v peněžence nebo pouzdře na telefon a být vždy připravení na zahrání další karty. Pokud vás tento nápad zaujal, není nic jednoduššího, než najít dalšího dobrovolníka a dát tomu šanci.

Nejnovější články