Představení hry Země na cestách
Recenze zdroj: tisková zpráva

Představení hry Země na cestách

Název:
Země na cestách
Počet hráčů:
2-6
Herní doba:
30 min.
Čeština:
ano
Věk:
10+
Detail hry

20. 11. 2018 16:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Země na cestách

2–6 hráčů | 30 minut | Od 10 let | česky

Stolní hru Země považuji za nejlepší vzdělávací hru na trhu. Ještě aby ne, když za ní stojí zkušený designér Friedemann Friese. Její kouzlo spočívá v tom, že vám nikdo nepokládá otázky typu ano/ne, ale máte velký rozsah možností. Otázka může být typu: „Kde leží amazonský prales?“, čemuž odpovídá hned několik území, takže úplně každý u stolu může dobře odpovědět.

Hra vás dokonce odmění i za nepřesný typ. Když se například při určování stáří nějakého jevu seknete o pár let, stejně dostanete body. Pokud je u vás Země pečená vařená, pak už vám možná došly otázky. Nejen pro tyto účely se objevila Země na cestách. Menší krabice obsahuje 150 nových otázek, které můžete použít v její velké sestře. Ale stejně tak ji můžete hrát úplně samostatně, a jak už název napovídá, díky menším rozměrům ji snáz vezmete na dovolenou.

Země na cestách ale není pouhou kopírkou. Přináší vlastní nová pravidla, kdy na otázku neodpovídají všichni, ale jen jeden hráč ji pokládá jinému hráči a všichni ostatní následně tipují, zda je odpověď tohoto hráče správná nebo ne. Má proto smysl vlastnit obě krabičky, protože každá přistupuje k herní náplni trochu jinak, obě však zábavným způsobem. Nic vám samozřejmě nebrání aplikovat pravidla jedné hry na hru druhou.

Název:
Země na cestách
Počet hráčů:
2-6
Herní doba:
30 min.
Čeština:
ano
Věk:
10+
Detail hry

Nejnovější články