Představení hry Desítka
Recenze zdroj: tisková zpráva

Představení hry Desítka

Název:
Desítka
Počet hráčů:
2-8
Herní doba:
20-120 min.
Čeština:
ano
Věk:
10+
Detail hry

20. 11. 2018 16:16 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Desítka

2–8 hráčů | 20 minut | Od 10 let | česky

Desítce jste možná neslyšeli, ale upřímně, měli byste. Tam venku je obrovské množství vědomostních her, ale málokteré jsou dobře zpracované z herního hlediska. Desítka je jednou z nich. Nejprve suché informace – 200 různých okruhů s 2000 otázkami. To vám na nějakou chvíli jistě vystačí. Ale nejde o nic neobvyklého. Takovými čísly se chlubí kdejaká hra. Desítka ale vyniká způsobem, kterým vás dotazuje.

Hráči sledují malou krabičku plnou karet, v jejímž centru vždy vidí jednu otázku a okruh deseti možností. Hráč na tahu si vybere libovolnou možnost a odpoví na ní. Následně vytáhne přilehlý kolíček, který ukrývá správnou odpověď. Hrál v Dannyho parťácích Tom Cruise? Jasně že jo! Cože? Nehrál? Kruci… Jedna špatná odpověď a přicházíte o všechny kolíčky získané u dané otázky.

Hráči se střídají v tazích a mohou si vybrat libovolnou z nevybraných možností a odpovědět na ní, nebo se vzdát tahu a započítat si kolíčky získané za správné odpovědi jako vítězné body. Díky možnosti volby se do hry dostává taktika, kdy můžete schválně soupeřům vyfouknout něco, o čem víte, že to vědí a nechat si na později jinou možnost, o které si myslíte, že odpověď znáte jen vy. Desítka je zkrátka povedená vědomostní hra, u které se dozvíte informace, které by vás ani nenapadlo zjišťovat.

Desítka zdroj: tisková zpráva

Název:
Desítka
Počet hráčů:
2-8
Herní doba:
20-120 min.
Čeština:
ano
Věk:
10+
Detail hry

Nejnovější články