Potřebujete dungeon crawler na cesty? Dark Tomb: Bloodthorn Island to zařídí
Novinka zdroj: Kozz Games

Potřebujete dungeon crawler na cesty? Dark Tomb: Bloodthorn Island to zařídí

6. 10. 2023 8:29 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Dungeon crawlery dokáží být obrovské, mohutné, dlouhé na přípravu a klidně zaberou celý stůl i jeho okolí. Ale nemusí to tak být vždycky. Proč by nešlo takový zážitek dostat do malé plechové krabičky, kterou si můžete vzít kamkoliv? To pravděpodobně nechápal ani Andy Bergmann se studiem Kozz Games, kteří vytvořili sérii Dark Tomb, jejíž druhý díl lze aktuálně získat na Kickstarteru.

Dark Tomb 2 zdroj: Kozz Games

Stejně jako v předchozím Dark Tomb: Crypts of Aurelian se i v chystaném Dark Tomb: Bloodthorn Island dočkáte opravdu kompaktního fantasy zážitku. Jeho příprava vám zabere maximálně minutu, je přístupný a užijí si ho jeden až čtyři hráči. Ti opět budou spolupracovat, aby společně se svými unikátními hrdiny porazili hrozbu, kterou se tentokrát stal nebezpečný pozemský had Lorgon. A pokud chcete přizvat pátého člověka, může se zhostit role pána monster.

Novinka oproti předchůdci přináší nové lokace, hrdiny, příšery i předměty, na které je možné narazit. Vzhledem k cestovatelské nátuře dvojky současně dostanete svou vlastní malou lodičku, v níž se vaši hrdinové přesouvají. Opět vás čekají tři postupně náročnější úrovně, jež můžete odehrát samostatně, případně je kvůli větší výzvě propojíte do navazujícího celku.

Aby se všechny komponenty pohodlně vešly do malé plechové krabice, tvoří většinu zážitku karty, na nichž je jasně uvedené, co dělají. Ukazují vaše možnosti, pohyb, speciální schopnosti i životy. V soubojích poté využijete dvacetistěnnou kostku, kde k hozenému číslu přičtete modifikátory vašeho útoku a porovnáte je s hodnotou brnění soka. Všechny potřebné ukazatele obstarají různě barevné kostičky.

Ve zmíněné kampani vás jedna kopie Dark Tomb: Bloodthorn Island vyjde v přepočtu na 470 korun a čím více kusů zakoupíte, tím levnější budou. Nehledě na počet vychází doprava na 220 korun a celá cena se povýší ještě o VAT. Na doručení by mělo dojít během května 2024.

Vzhledem k tomu, že autoři vybrali mnohonásobek původně vyžadované částky (aktuálně téměř 2,2 milionů korun), otevřelo se několik bonusových cílů, které například rozšiřují počet dostupných monster z šesti na osm. Též se obohatí řady předmětů o minu a koště, zatímco hrdinové i monstra dostanou příběhová pozadí.

Pokud jste nestihli zakoupit předchozí díl, kampaň nabízí speciální příležitost, jak se k němu dostat. Tvůrci chystají dotisk, k němuž se jako první dostanou právě podporovatelé aktuální novinky. Jednoduše si kopii přidáte jako doplněk do své objednávky.

Nejnovější články