Portal přiveze do Essenu novou edici Resurgence a 18. rozšíření pro Neuroshima Hex
Novinka zdroj: Half-a-Kingdom Games

Portal přiveze do Essenu novou edici Resurgence a 18. rozšíření pro Neuroshima Hex

6. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Říjen je sice ještě daleko, ale protože celá řada studií a vydavatelství stále bere veletrh Spiel v Essenu za velice důležitý herní svátek, neváhá takto s předstihem lákat na své říjnové novinky.

Jedním takovým vydavatelstvím je i Portal Games, které z Polska do Německa přiveze dvě novinky – novou edici hry Resurgence a v pořadí již 18. rozšíření hry Neuroshima Hex.

Resurgence zdroj: Portal Games

Hra Resurgence byla původně zafinancovaná na Kickstarteru dvěma miliony korun pod hlavičkou studia Half-a-Kingdom Games, které vlastní Stanislav Kordonskiy, ukrajinský autor stojící za hrami jako Věčná zima: Paleoindiáni, Dice Hospital a Rurik: Dawn of Kiev.

Stejný autor vytvořil i Resurgence, která vyšla teprve v roce 2022 a už má od Portal Games na cestě svou novou edici. Ta slibuje přepsaná, čistší pravidla a úpravy vyváženosti hry, stejně jako novou obálku, ale nezní to jako nějak výrazné zásahy.

Takže stále půjde o kompetitivní hru pro 1 až 4 hráče na 60 až 90 minut, kteří se stanou vůdci přeživších skupin lidí ve světě po apokalypse. S pomocí tajně naplánovaného worker-placementu budete hledat cenné zdroje, zachraňovat další přeživší, plnit mise v ruinách Moskvy, učit se novým dovednostem a rozšiřovat svou vlastní základnu.

Neuroshima Hex Desert Tribes zdroj: Portal Games

Kromě této hry tedy bude v Essenu na stánku studia k mání ještě 18. rozšíření hry Neuroshima Hex s podtitulem Desert Tribes. Jde o ještě další armádu pouštních kmenů, která pořádně okoření hexové bitvy inovativními mechanikami Hide a Ambush, tedy skrytí a přepadení, což naznačuje, že tato armáda bude na své protivníky útočit ze zálohy a bude před nimi skrytá.

Nejnovější články