Pořiďte si licencovaná úložná řešení pro všechny vaše „Malé velké“ hry
Novinka zdroj: Polandgames

Pořiďte si licencovaná úložná řešení pro všechny vaše „Malé velké“ hry

14. 6. 2023 14:50 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hry z populární série „Malá velká“ (v originále Tiny Epic) vynikají tím, že ve velmi malém balení napěchovaném komponenty k prasknutí se skrývá poměrně velká hra, která na stole dokáže zabrat dost místa a strávíte u ní klidně i přes hodinu.

Osobně se mi původní krabičky moc líbí a neměnil bych je, ale pokud si potrpíte na ještě kvalitnější uložení komponent, pak vás jistě zaujme kickstarterová kampaň Tiny Epic Licensed Boxes, kterou má na svědomí polské studio Polandgames, které stojí za úspěšnou značkou insertů e-Raptor.

Obsahem kampaně nejsou žádné hry, ale pouze jejich uskladňovací systémy. Ty jsou vyhotovené z dřevovláknité desky (sololitu) o tloušťce 3 milimetry s tím, že si výslednou krabičku musíte sami složit, ale nemusíte jí lepit.

Tiny Epic Licensed Boxes zdroj: Polandgames

Krabičky jsou potištěné obrázky a logy příslušných her, přičemž víko je průhledné a obsahuje nějaký ten tematický potisk. Do každé krabičky se vejde celá hra s obalenými kartami, deluxe komponenty i rozšířením a samotné krabičky jsou navržené tak, aby šly skládat na sebe, pokud máte doma víc Malých velkých her.

Jejich šířka a hloubka je vždy stejná, liší se jen výškou. Tvůrci dokonce počítali s jejich uložením v populární poličce Kallax od Ikea, kdy se vedle sebe vejdou dva komínky. Tento „tuning“ vaší sbírky ale samozřejmě něco stojí, přičemž platí, že čím více krabiček si koupíte, tím méně za ně zaplatíte.

Jeden boxík vás vyjde na 670 korun, ale pokud jich koupíte třeba 6, tak za jeden zaplatíte už jen 550 korun. V kampani je možné nakoupit libovolné množství od jednoho po šestnáct, kdy v posledním případě vás jeden vyjde na 420 korun (což je ale pořád krát šestnáct docela slušná darda).

Na Kickstarteru jde pouze o počet, až v následném pledge manageru na Gamefoundu si vyberete, pro jaké hry jste dané krabičky zamýšleli. Poštovné pro Evropu činí 140 v případě, že nekoupíte víc než čtyři krabičky, jinak zaplatíte dvojnásobek. Nakonec ještě uhradíte daň.

A dobrou zprávou je, že své úložné inserty budete mít doma co nevidět. Výroba se uskuteční již v srpnu a během září bude rozeslaná první vlna produktů následovaná druhou a poslední vlnou v říjnu.

Nejnovější články