Populární kooperativní/sólová válečná hra D-Day Dice se rozloučí novým rozšířením
Novinka zdroj: Word Forge Games

Populární kooperativní/sólová válečná hra D-Day Dice se rozloučí novým rozšířením

10. 3. 2023 8:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

D-Day Dice je přístupná válečná hra pro 1 až 4 hráče, v níž prožijete vylodění v Normandii. Vaším hlavním nepřítelem bude opevněný bunkr na útesu, ke kterému se musíte dostat přes otevřenou pláž.

Celou hru řídi kostky, které vám přihrají nové vojáky, s nimiž se pokusíte překonat písek, hvězdy, za něž najmete specialisty se schopnostmi, medaile, které vám umožní postupovat pláží a tak podobně.

Původní verze D-Day Dice vyšla již v roce 2012 a předcházela jí crowdfundingová kampaň, která byla svého času tou nejúspěšnější na Kickstarteru v rámci deskových her. Zároveň šlo o první kampaň stolní hry, která překonala hranici 100 tisíc dolarů (2,2 miliony korun). To byly časy!

V roce 2019 vznikla druhá edice hry díky ještě úspěšnějšímu Kickstarteru a dohromady se série může pochlubit 20 tisíci prodanými kusy a 60 tisíci prodaných rozšíření, kterých vzniklo hned několik. A další je na cestě.

Na Kickstarteru teď totiž běží ještě další kampaň, jejímž cílem je zafinancovat vznik rozšíření Reinforcements, které hru obohatí o 10 legendárních jednotek dále rozšiřujících variabilitu základní hry.

Součástí kampaně jsou ale i další produkty, tedy mini-rozšíření Supplies a Rogue Regiment a další rozšíření jako War Stories, Atlantikwall, Way to Hell, Medpack a nejrůznější doplňky včetně kovových mincí. Zároveň se z peněz vybraných v kampani dotiskne i základní krabice druhé edice D-Day Dice a tvůrci varují, že půjde o úplně poslední dotisk. Už se nezmiňují, zda mají v plánu třetí edici, nebo zda se se hrou už rozloučí (případně vymyslí už jen další rozšíření).

Kampaň měla nastavený velmi nízký cíl 134 tisíc korun a již se podařilo vybrat 1,9 milionů korun. Díky tomu se odemkla spousta nových karet, příběhů a dalších prvků. Pro zájemce je pak připraveno několik úrovní podpory s možností si cokoliv přikoupit.

Za 400 korun je samotné rozšíření Reinforcements. Na 660 korun vás vyjdou rozšíření Reinforcements, Supplies a Rogue Regiment. Pokud k tomu všemu chcete ještě základ, tak si připravte 1 700 korun a za 3 200 dostanete opravdu naditý balíček s dalšími rozšířeními a doplňky.

Doručení by mělo proběhnout letos v listopadu a poštovné se podle zvolené úrovně pohybuje od 270 do 480 korun, v čemž už jsou zahrnuté i nejrůznější poplatky.

Nejnovější články