Populární Azul si díky nové verzi můžete vzít na cesty
Novinka zdroj: Mindok

Populární Azul si díky nové verzi můžete vzít na cesty

26. 1. 2023 10:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Stolní hru Azul není třeba v našich končinách asi příliš představovat. Tento svižný, barevný a na oko velice pohledný titul si úspěšně prorazil cestu do mnoha domácností, kdy posbíral i mnoho ocenění, a to včetně prestižního Spiel des Jahres 2018.

Jednoduše tento zážitek, ve kterém se kompetitivně snažíte postavit tu nejkrásnější mozaiku pro královský palác, rozhodně stojí za to. Problém by ale mohl nastat ve chvíli, kdy byste tuto oblíbenou hru chtěli hrát i na cestách. Může se totiž stávat, že vám budou utíkat jednotlivé dílky po plánu. To by však nově oznámený Azul Mini měl navždy vyřešit.

Jedná se o pravidlově identickou hru, jakou byl úplně původní titul, avšak v cestovním provedení. To znamená, že hra nabídne známý zážitek pro 2 až 4 hráče maximálně na 45 minut, ale v podstatě všechny komponenty se zmenšily, aby vám hra třeba v batohu nezabírala tolik místa. Kromě toho jsou hráčské desky vyhotovené z bytelného plastu, na kterém se nalézají i výstupky pro to, aby vám z políček nevypadávaly dlaždice.

A pevně by měly držet i posuvníky na bodovací stupnici, takže ani díky ostré zatáčce nemusíte hned všechny dílky sbírat po zemi. Kdyby vám navíc scházela přepravka, tak v balení naleznete i praktickou plátěnou tašku, která se tohoto úkolu zdatně chopí.

Cena prozatím oznámená nebyla. Avšak společnost Mindok už s hrdostí prozradila, že i tuto verzi uvede na náš trh v češtině někdy v průběhu letošního roku. V zahraničí má hra vyjít koncem jara, tak třeba toto okno bude platit i u nás.

Nejnovější články