Ponorkový lov ve hře Štvanice od tvůrce Watergate odstartoval na Gamefoundu
Novinka zdroj: Salt & Pepper Games

Ponorkový lov ve hře Štvanice od tvůrce Watergate odstartoval na Gamefoundu

17. 3. 2023 8:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jak jsme vás už v minulosti párkrát zpravili, tak Matthias Cramer, tedy autor her, jako je Watergate či Rococo, chystá další projekt. Tím tentokrát je námořnická duelovka Štvanice (The Hunt). Asymetrická potyčka mezi britským královským námořnictvem a německou Kriegsmarine, kdy za každou stranu se hraje jinak, přičemž každý z hráčů se pokusí přelstít toho druhého, a to na poli 20 až 45 minut. A jak vás asi napadlo ze skutečnosti, že je název už přeložený, dojde i na českou verzi, o níž se postará Fox in the Box.

Proč tedy o hře opět píšeme? Důvod je prostý. Jak už bylo avizováno dříve, aktuálně byla spuštěná crowdfundingová kampaň na platformě Gamefound, kde si ji rovnou můžete i pořídit v české edici. Takže jestli o ní máte zájem, za příjemných a výhodných 555 korun může být vaše. A dobrou zprávou je, že díky Fox in the Box je cena dopravy nízká a vychází na nějakých 130 korun (VAT se neřeší).

Ale trochu informací k samotné kampani. Původně zde bylo vyžadováno 288 tisíc korun. Tato částka se povedla vybrat docela rychle, už za 4 hodiny a 12 minut. V době publikování článku pak na kontě svítí již 562 tisíc korun. Společně s tím také byla do světa vypuštěná ukázka, na kterou se zde taktéž můžete podívat.

V ní ostatně dostanete i první náhled na podobu hry a jednotlivých komponent, které lze důkladněji prohlédnout i právě v rámci kampaně. Alfou a omegou budou karty, které oba protivníci zahrají ve svých fázích. U těchto karet lze využít buď jejich speciální schopnost/událost, případně utracením akčních bodů se skrze ně pohybovat, hledat, útočit či opravovat.

Každý souboj pak probíhá na ploše pěti kol, kdy v každém hráči zahrají kartu a ten s nižší modifikovanou hodnotou akčních bodů prohrává a dostává zásah. Více podrobností o průběhu hry se dozvíte ve vydaných pravidlech, jež naleznete na kartě hry. Bohužel, tato pravidla jsou zatím dostupná pouze v angličtině. Hra by se k podporovatelům měla dostat nejpozději v září.

Nejnovější články