Pokud chcete spoustu krabic a zástup plastu, omrkněte Masters of the Universe
Novinka zdroj: CMON

Pokud chcete spoustu krabic a zástup plastu, omrkněte Masters of the Universe

25. 1. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Společnost CMON má v běhu další, v pořadí již 58. crowdfundingovou kampaň, tentokrát na druhý tisk deskovky Masters of the Universe: The Board Game – Clash for Eternia. Jak už název napovídá, hra využívá desítky let starý svět superhrdinů od Mattelu, takže se tu utká například He-Man se Skeletorem, ale nechybí samozřejmě zástup dalších postav.

Jedná se primárně o hru „jednoho proti všem“, kde část hráčů kooperuje proti jedinému hráči ovládajícímu zlouny, ale některé scénáře vám umožní hrát čistě kooperativně proti hrou řízenému soupeři. S přípravou hry pomůže kniha scénářů, které diktují ansámbl figurek pro jednotlivé strany, podobu bojiště, nejrůznější efekty a vítězné podmínky.

Master of the Universe: The Board Game – Clash for Eternia zdroj: CMON

Herně pak jde jen a pouze o řež, kdy se na mapách neustále bijete s protistranou a využíváte k tomu i samotné prostředí. Souboj je kostkový se symboly pro útok na blízko a na dálku a speciálním symbolem. Kořením mu jsou schopnosti hrdinů, které se postupně odemykají, a ještě posilují postupně hromaděnou mocí.

Jelikož se nejedná o žádnou novinku, můžeme na internetu dohledat spoustu recenzí, kde už jen BGG napoví, že se Masters of the Universe: The Board Game – Clash for Eternia opravdu povedla (hodnocení 7.8 od 400 hráčů).

Kampaň na Gamefoundu je vlastně první příležitostí pro Evropany, kteří byli z původní kampaně vynechaní. V její nabídce je vše včetně dříve odemčených dodatečných cílů, stejně jako dva noví hrdinové.

Samotnou hru se všemi odemčenými cíli z původní kampaně získáte za 2 500 korun, ale jsou tu i další úrovně s rozšířeními, obrovskou plastovou věží, plastovým terénem, neoprenovou podložkou a dalšími prvky, které se cenově šplhají až k ultimátnímu balení všeho za 10 tisíc korun.

Poštovné je dle zvolené úrovně odhadované na 450 až 1 000 korun a ano, z celkové sumy ještě uhradíte daň. Dodání hry podporovatelům by mělo nastat během letošního listopadu, ale to se samozřejmě ještě může změnit.

Nejnovější články