Pokračování českého hitu Project L zvané Square One vybralo za první noc 2 miliony korun
Novinka zdroj: Boardcubator

Pokračování českého hitu Project L zvané Square One vybralo za první noc 2 miliony korun

24. 4. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Brněnské studio Boardcubator stojící za velmi úspěšnou hrou Project L (a bohužel neúspěšnou adaptací videohry Kingdom Come: Deliverance) se znovu vydalo na Kickstarter se hrou Project L: Square One, které se za první noc podařilo splnit cíl a vybrala již 2 miliony korun.

Název by mohl napovídat, že se jedná o rozšíření pro hru Project L, ale pravdou je, že se jedná o úplně novou hru, která je pokračováním logického hitu s vyplňováním děr tetrisovými dílky. Křivolaká plastová tetromina v novince nenajdete, protože jak už hlásá název, tady se pracuje jen se čtverečky.

Čtverečky, které na sobě mají natištěné jiné tvary, což jednak slouží k jejich rozpoznání v případě barvosleposti, ale také ke dvěma z pěti akcím – několik čtverečků můžete spojit v jeden se složitějším tvarem (ne fyzicky, prostě je vyměníte za nový ze zásoby), případně ty složitější rozdělíte na několik jednodušších.

Akce ve svém tahu provádíte tři a kromě tohoto spojování a rozdělování ještě můžete přijmout novou úkolovou destičku (zvanou sekvence) z nabídky, vyplnit jeden její řádek čtverečky a nakonec nechybí takzvaná master akce, která vám dovolí vyplnit jeden řádek na všech vašich sekvencích.

zdroj: Boardcubator

Každá sekvence má několik řádků vyžadujících různý počet čtverečků různých typů. Jakmile zaplníte všechny řádky jedné sekvence, získáte za ní odměnu – buď vítězné body, nebo nové čtverečky.

Sice můžete takto plnit jednu sekvenci za druhou a postupně budovat své čtverečkové impérium, díky čemuž budete všestrannější, ale hra je primárně koncipovaná na vytváření kombinací s pomocí master akce.

V ideálním případě byste si měli předvyplnit několik sekvencí tak, abyste je pak jedinou master akcí splnily všechny najednou, protože čím více sekvencí splníte jedním tahem, tím víc dostanete bonusových bodů.

Project L: Square One zdroj: Boardcubator

A to je vesměs celé. Square One je stejně jako původní Project L pravidlově velice jednoduchá hra nepostrádající hloubku a strategické možnosti. A je stejně tak elegantní na pohled svými bílými a černými sekvencemi a pestrobarevnými plastovými dílky.

V případě zájmu se můžete začíst do hrubých pravidel a hru si vyzkoušet v Tabletop Simulatoru. Pokud se vám zalíbí, můžete si ji pořídit v probíhající kampani na Kickstarteru. Ale moc neváhejte, protože se tvůrci rozhodli jen pro devítidenní kampaň.

Základní hra, která čítá 60 sekvencí a 140 herních dílků, vás vyjde na 1 140 korun. Případně si můžete připlatit 250 korun a získat tak ještě rozšíření Joker Expansion, které přidává 25 sekvencí s novými odměnami a 29 čtverečků. Čtyři z nich jsou nové žolíkové dílky, zbytek je tu proto, abyste si hru mohli zahrát v pěti a šesti hráčích.

A kromě toho je tu ještě mini rozšíření Joker Ambassador Pack (jeden další žolík a jedna sekvence) za 125 korun, které dostane zdarma k objednávce každý, kdo podpořil libovolnou předchozí kampaň studia, pořídil si jejich hru v pledge manageru a/nebo byl před starterm současné kampaně odběratelem newsletteru studia a zůstane jím až do doručení odměn.

S doručením by se mohlo začít již letos v listopadu, ale tvůrci si radši nechávají prostor pro nečekané události a uvádějí nejzazší termín v březnu příštího roku. Poštovné vás vyjde na 330 korun a nebudete muset platit daň. Studio jako takové nepočítá s českou verzí, ale třeba se o to časem postará některý z českých vydavatelů jako v případě Projectu L.

Nejnovější články