Boardcubator chystá pokračování Project L i novou párty hru
Novinka zdroj: Boardcubator

Boardcubator chystá pokračování Project L i novou párty hru

24. 1. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Brněnské studio Boardcubator se proslavilo nejen u nás, ale i ve světě svou tetrisovkou Project L, která to na BoardGameGeeku dotáhla na krásné 12. místo v rámci abstraktních her, 73. v rámci rodinných a celkově je na 394. pozici.

Studiu to bohužel nevyšlo s příběhovou kooperativní adaptací videohry Kingdom Come: Deliverance a na chvíli to vypadlo, že celý tým navždy zanikne. Tak se ale nestalo, Boardcubator povstal z popela a vrátil se k tomu, co mu vyšlo – Projectu L.

Project L pokračování zdroj: Boardcubator

Tato logická hra vynikající nejen hratelností, ale také vizuální a materiálovou stránkou se časem dočká svého pokračování. Zatím ještě nemá jméno, ale dostáváme o něm první informace spolu se dvěma fotkami.

Novinka zachová ducha původní hry, ale bude dostatečně odlišná na to, aby mělo smysl vlastnit obě. Zatímco Project L se soustředí na práci s prostorem, tak jeho pokračování bude víc o načasování a tvorbě kombinací během řešení puzzlů.

Jak se můžete přesvědčit z obrázků, stále se pracuje s vrstvenými deskami v černo-bílém provedení, na které umisťujete pestrobarevné dílky. Ty mají tentokrát tvary čtverečků, tradiční tetrisové dílky jsou na nich pouze natištěné a tentokrát mají desky výřezy až do krajů, takže dílky do nich nemusíte vkládat a pak je vysypávat, ale můžete si pomoct zašupováním a vyšupováním.

Zatím se nedozvídáme, jak přesně se hra hraje, ale studio ji už začalo brát mezi lidi, aby si otestovalo, že se líbí nejen tvůrcům, ale i jiným hráčům. A údajně panuje spokojenost. Hráči si pochvalují odlišnost od původní hry, její délku (zhruba 40 minut), absenci prodlev i fakt, že udělat čtyřnásobné kombo je velice uspokojivé.

Materiálově pak můžete počítat s tím, na co jste zvyklí z Project L. Ve studiu momentálně pracují se dvěma variantami názvu hry, z nichž jedna je čistá jako v případě předchůdce a druhá hravá. Snad se co nevidět dozvíme nejen to, jak se hra jmenuje, ale také jak se hraje, kdy vyjde a zda tomu bude předcházet crowdfundingová kampaň.

Kromě toho Boardcubator prozradil ještě to, že pracuje na hře Project P, která bude úplně jiná než jeho dosavadní tvorba – půjde totiž o párty hru plnou předvádění, smíchu a ukazování prstem na ostatní hráče. I o této hře se máme dozvědět víc někdy v budoucnu.

Nejnovější články