Point City a Deep Dive jsou dvě nové malé hry od autorů Zbodni salát
Novinka zdroj: Flatout Games

Point City a Deep Dive jsou dvě nové malé hry od autorů Zbodni salát

17. 3. 2023 10:33 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Čas od času je dobré vyskočit ze všech těch obřích komplikovaných her a trochu si oddáchnout u nějakého přímočařejšího menšího titulu. Tak proč to nezkusit třeba s chystanými novinkami Point City a Deep Dive od trojice Molly Johnson, Robert Melvin a Shawn Stankewich, která má za sebou třeba rychlovku Zbodni salát? Ostatně právě teď oba kousky můžete získat v jedné kampani na Kickstarteru.

Point City je duchovním nástupcem právě Zbodni salát (Point Salad). Takže opět jde o velice rychlou a zábavnou věc, která kombinuje karty a engine-building. Jeden až čtyři hráči v ní budou postupně budovat vlastní město, a to za pomoci více než 150 unikátních dvoustranných karet, díky nimž pokaždé postavíte město trochu jiné. V každém tahu pak budete vybírat dvě karty, které přidáte do rozvíjejícího se města. S pomocí karet zdrojů a bonusů následně stavíte budovy, což vám přináší body, stejně jako kombinace s občanskými žetony.

Na druhé straně stojí Deep Dive. V této hře plánování úplně velkou roli hrát nebude. Jedná se totiž o kombinaci sbírání sad a push-your-luck mechanismu, kdy se s vašimi tučňáky budete potápět do hlubin, kde zkusíte získat co největší množství kořisti. Celé hraní se uskutečňuje na jednotlivých políčkách, které postupně odkrýváte.

Jakmile naleznete kořist, můžete si ji odnést zpět domů. Také se ale můžete rozhodnout ponořit hlouběji (někdy musíte) a získat kořist ještě větší. Avšak čím hlouběji jdete, tím je větší riziko, že narazíte na predátora. Body pak získáváte tím, že tvoříte sady stejné kořisti ze tří různých barev. Ve hře se nachází 160 dílků oceánu, takže každá z partií bude nabízet trochu jiné výzvy.

Jestli se spokojíte s print-and-play verzí těchto her, stačí vám pro zisk potřebných souborů zaplatit pouhých 230 korun. Fyzické edice jsou logicky dražší. Buď si hry lze koupit samostatně každou za 430 korun, případně výhodněji dohromady za necelých 800 korun (v obchodech bude cena o něco vyšší). Když si je tímto způsobem na Kickstarteru pořídíte, dostanete jako bonus proma s dalšími dílky/žetony. Kdybyste ale třeba chtěli do sbírky prototypy, získat několik artprintů a všude být uvádění jako „zakladatelé“, tak to získáte v nejdražší úrovni za 5 650 korun.

Doprava v tomto případě se pohybuje od 200 do 950 korun. Záleží, kolik kopií se rozhodnete pořídit. Také bude potřeba zaplatit VAT. Datum dodání je aktuálně mířené na srpen. Před koupí her si je ale můžete vyzkoušet na Tabletopii (Point City / Deep Dive), případně si přečíst pravidla na zdejších kartách (Point City / Deep Dive).

Nejnovější články