Podpořte vznik české válečné hry Scharz na Kickstarteru
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Podpořte vznik české válečné hry Scharz na Kickstarteru

21. 3. 2023 14:08 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Českých projektů na crowdfundingových platformách zas tolik nevídáme a těch úspěšných ještě míň. V těchto dnech se začínají psát dějiny dalšího českého ambiciózního projektu Scharz Jakuba Kunčíka. O něm už jste na našem webu mohli slyšet díky první představovací novince, mým vlastním dojmům z hraní a o hře jsem se rozpovídal i v posledním BoardGame Clubu.

Nyní ale nadešel váš čas, čas potenciálních zájemců a budoucích hráčů. Scharz už je totiž na Kickstarteru, kde potřebuje vybrat přes 17 tisíc dolarů (téměř 400 tisíc korun), aby se stal skutečností. V době psaní článku je vybraná částka těsně před první třetinou cíle a do konce kampaně zbývá ještě 9 dní.

V rámci kampaně si můžete pořídit první ze tří dílů hry, který obsahuje dvě rozličné mapy, na nichž svedou ekonomicko-válečné boje dva až čtyři hráči během jedné, dvou i tří a více hodin. Hra vás v přepočtu vyjde na 1 900 korun, k čemuž je ještě potřeba připočíst mezi 250 a 350 korunami za poštovné.

Scharz vznikne – tedy pokud se podaří zafinancovat – jen v anglické verzi, ale koncem letošního roku budou uvolněné ke stažení zdarma veškeré materiály v českém jazyce. Pokud se chcete dozvědět víc o samotné hře, začtěte se do mých dojmů a mrkněte na poslední BoardGame Clubu. Nezbývá než Jakubovi držet palce, aby tato megalomanská, ambiciózní a velmi zajímavá hra spatřila světlo světa.

Nejnovější články