Podpořte na HitHitu českou stolní hru Rozety a rakety. Láká na gotický vesmírný program a uměleckou podobu
Novinka zdroj: Ateliér duchů

Podpořte na HitHitu českou stolní hru Rozety a rakety. Láká na gotický vesmírný program a uměleckou podobu

9. 11. 2022 9:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na webu každou chvíli informujeme o tom, že byla spuštěná crowdfundingová kickstarterová kampaň na nějakou stolní hru, případně rozšíření. A zatímco tato novinka se opět podobné kampaně týká, tak se zároveň jedná o do jisté míry unikát, protože probíhá na tuzemském HitHitu.

Na něm svou cestu odstartoval deskový projekt Rozety a rakety, který vytváří duo autorek Aneta Fasorová a Natálie Sodomková, pocházející z brněnského Ateliéru duchů, tedy uskupení vzniklého v rámci Ateliéru herních médií na Fakultě výtvarných umění VUT v Brně. A jak už to u tvorby tohoto autorského kolektivu bývá, bude se jednat o poměrně neotřelý zážitek.

Tématem hry je totiž gotický vesmírný program, kdy budete ovládat rakety ve stylu gotických katedrál (inspirací mimo jiné byl i anime film Vampire Hunter D), které se vodorovně či svisle pohybují po hracím poli tvořeném devíti sloupci rozet. Cílem je získat daný počet rozet podle na začátku vylosované referenční kartičky dříve, než je posbírá protihráč. Během toho ale také lze používat karty schopností, které povětšinou upravují možnosti vašeho pohybu. Jedna partie by vám měla trvat maximálně 20 minut a soupeřit v ní budou dva nebo čtyři hráči ve dvoučlenných týmech.

Jednou z předností hry by mělo být i její zpracování, které na pohled působí vyloženě elegantně. K tomu dopomáhají i použité materiály zahrnující kombinaci knihařské lepenky a březového dřeva. V krabici pak naleznete celkově 60 herních dlaždic, 4 figurky raket a samozřejmě pravidla v češtině (jak se hra hraje vám vysvětlí i toto video). Rovnou ale upozorním, že nesmíte rozety zaměnit za mandaly. V takovém případě kontumačně prohráváte.

Tvorba hry probíhá několik let a její úplně první prototyp vznikl už v roce 2018 na GameJamu. Následně došlo na hromadu úprav jak samotné hratelnosti, tak i vizuálu. Aktuálně je ale vše připravené k výrobě, k níž je právě potřeba vaše podpora. A tu můžete provést v rámci různých finančních obnosů, kdy samotnou deskovou hru získáte za 699 korun s osobním odběrem v Praze či Brně, případně za 799 korun, pokud jí chcete zaslat skrze Zásilkovnu (poštovné i balné v ceně).

Dobrou zprávou je, že stále je dostupná omezená nabídka s doručením do Vánoc. Jestli se však cítíte štědře, je možné zakoupit i dodatečné úrovně, které nabízejí navíc třeba originální plátěnou tašku, triko či možnost workshopu na téma „Papír při tvorbě deskových her“. Kampaň poběží do 7. prosince pozdně odpoledních hodin. Duo chce vybrat 60 tisíc korun a v době publikace článku má splněno necelých 40 %, tedy přes 23 tisíc Kč.

Nejnovější články