Tvůrce graficky výrazné hry Feudum z vás udělá dřevorubce v chystané deskovce Fir
Novinka zdroj: Odd Bird Games

Tvůrce graficky výrazné hry Feudum z vás udělá dřevorubce v chystané deskovce Fir

8. 11. 2022 15:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Možná neznáte hru Feudum a bez mučení se přiznám, že jsem jí sám nikdy nehrál, ale stačí jeden pohled na její krabici a člověk je přinejmenším zaujatý velmi originální grafickou stylizací, která září barvami narůžovělé duhy.

Z herního hlediska už to až tak originálně nezní – manažer zdrojů a karet v ruce, který dává do popředí ekonomiku ve středověku, přičemž o vítězi rozhodnou vítězné body nasbírané skrze vykonávání akcí. Ale hodnocení 7,6 na BoardGameGeeku od 3,4 tisíc hráčů dává tušit, že zážitek to bude skvělý.

Autor hry Mark K. Swanson po pěti letech od vydání Feudum oznamuje svůj další projekt s prapodivným názvem Fir, který má co dočinění s jedlemi. A s těmi budete mít co do činění i vy, jelikož se ve hře stanete dřevorubci na západě USA.

Ve hře budete kácet stromy, vozit je z lesa na pilu, tam je opracovávat a pak s nimi samozřejmě obchodovat. Vaši dělníci se u této práce mohou zranit, ba dokonce zemřít, ale stejně tak mohou povýšit na předáky.

Zároveň ale budete mít možnost budovat nejrůznější stavby, pěstovat kukuřici, chovat dobytek, vytvoříte pastviny i mosty přes řeku. Zní to poměrně komplexně, z obrázků v galerii je zjevné, že grafika bude opět výrazná a díky Joeovi Wigginsovi máme i první fotku z rozehrané partie. Fir zatím nemá datum vydání.

Nejnovější články