Počítačová strategie Northgard se právě dočkala své stolní adaptace v češtině
Novinka zdroj: Tlama Games

Počítačová strategie Northgard se právě dočkala své stolní adaptace v češtině

26. 1. 2023 13:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci série Evoland ze studia Shiro Games přišli v roce 2018 s vynikající budovatelskou strategií Northgard zasazenou mezi Vikingy a pro její značný úspěch se rozhodli její svět rozšířit o deskovou hru. Ta dostala jméno Northgard: Uncharted Lands a prošla si úspěšnou kickstarterovou kampaní, kde se na vznik 4X strategie podařilo vybrat přes 12 milionů korun.

Od té doby už uběhla spousta vody a konečně nadešel čas, kdy si stolní Northgard můžeme zahrát i my. A to rovnou v českém jazyce od vydavatelství TLAMA games, které deskovku přináší na náš trh pod názvem Northgard: Země nepoznané.

Ve hře se 2 až 5 hráčů ujme rolí znepřátelených vikinských klanů, které si budou konkurovat při objevování nezmapovaného území. Čeká vás objevování nových dálav, boj o území, práce se surovinami a v neposlední řadě správa vlastního balíčku karet, s jehož pomocí vykonáváte nejrůznější akce a který si postupně vylepšujete v rámci deckbuildingu.

V krabici na vás čekají desítky dílků modulárního herního plánu, na 70 figurek jednotek, přes sto karet a ještě více žetonků. Přestože je Northgard: Země nepoznané strategie pro zkušené hráče, láká na přístupná pravidla a herní dobu pohybující se od 45 do 90 minut. Hra už je dostupná v obchodech a její cena začíná na 1 599 korunách.

Nejnovější články