Po Zimě mrtvých a Na vlnách neznáma se vydáme do vesmíru ve Wandering Galaxy od tvůrce Plyšové hlídky
Novinka zdroj: Plaid Hat Games

Po Zimě mrtvých a Na vlnách neznáma se vydáme do vesmíru ve Wandering Galaxy od tvůrce Plyšové hlídky

15. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Plaid Hat Games před dávnými 10 lety zabodovalo deskovkou Zima mrtvých: Cesty osudu, v níž jste ztvárnili poslední přeživší ve světě plném zombií a snažili jste se kooperativně přežít, i když ve vašich vlastních řadách mohl být zrádce.

Wandering Galaxy: A Crossroads Game zdroj: Plaid Hat Games

Hru dělal kromě tématu zajímavou zejména příběhový balíček, který reagoval na rozhodnutí hráčů a měnil podle toho průběh partie. Tvůrci ho nazvali termínem Crossroads Game a vystavěli na něm celou řadu dalších deskovek, jako například pirátské dobrodružství Na vlnách neznáma, klasické fantasy Freelancers i vesmírný kousek Gen7.

Další v pořadí bude druhé sci-fi Wandering Galaxy: A Crossroads Game, které z vás, tedy skupiny až šesti hráčů, udělá členy posádky vesmírné lodi, každého s vlastními přednostmi a rysy. Společně budete pilotovat loď a podobně jako v Na vlnách neznáma navštěvovat planety na stránkách knihy.

Za hrou stojí Jerry Hawthorne, který je podepsaný pod celou řadou skvělých her – Mice and Mystics, Kolonie či Plyšová hlídka. Na podrobnější představení hry si ještě musíme počkat, nejpozději však do léta, kdy Wandering Galaxy odstartuje svou kickstarterovou kampaň. Bude to vůbec poprvé, co studio Plaid Had Games využije pro vydání své hry crowdfunding.

Nejnovější články