Pirátské Na vlnách neznáma dostane duchovní pokračování Freelancers ve stylu D&D
Novinka zdroj: Plaid Hat Games

Pirátské Na vlnách neznáma dostane duchovní pokračování Freelancers ve stylu D&D

31. 3. 2023 10:29 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Crossroads od studia Plaid Hat Games zahrnuje hry jako Zima mrtvých a Na vlnách neznáma, tedy velmi kvalitní kousky, kterým se nevyhnulo české vydání. Na vlnách neznáma je dosud posledním přírůstkem z roku 2020, který se během letoška dočká svého pokračování.

Studio totiž podrobněji představilo svůj nadcházející projekt Freelancers: A Crossroads Game, který systémově vychází z pirátského dobrodružství, ale téma by snad nemohlo být odlišnější a najde se i několik nových prvků.

Freelancers vás vezmou do doby po zániku světa, který se ale nápadně podobá klasickému Dungeons & Dragons. Právě v něm se ostatně tvůrci inspirovali a svou hru přirovnávají k stolním RPG s tím, že nepotřebujete game mastera, protože toho zde – stejně jako v případě Na vlnách neznáma – obstarává aplikace. Ta vám příběh odvypráví, pokud se vám nebude chtít číst a doprovodí ho soundtrackem.

Freelancers - A Crossroads Game 4 zdroj: Plaid Hat Games

Jako nájemní dobrodruzi budete vyrážet na nejrůznější prácičky, do kterých se nikomu jinému nechce. Budete navštěvovat na dvě desítky lokací v pestrobarevné knize a věnovat se v nich nejrůznějším činnostem v rámci několika příběhových scénářů.

Z dostupných obrázků to vypadá, že i tentokrát začnete hru vyplněním „dotazníku“ na kartě hrdiny, aby se vámi vybraná slova později nějak projevila v samotném vyprávění. Novinkou je tvorba postavy, kdy si vyberete rasu a povolání, tedy dvě poloviny, jejichž kombinace vám vytvoří celkového hrdinu.

V duchu RPGček tu máte sloty pro zbraň, zbroj, menší předměty a vaše následovníky. Tvůrci si v rámci fantasy zvolili často používaná antropomorfní zvířátka, takže budete hrát za kočky a psy chodící po dvou a potkávat vyzbrojené luční koníky a rybolidi.

Freelancers: A Crossroads Game vám zabere od 90 do 180 minut a pustit se do ní může 3 až 7 hráčů. Nutno dodat, že stejné rozpětí mělo i Na vlnách neznáma, přestože obsahovalo speciální režim pro dva hráče. Hra vyjde během letošního amerického festivalu Gen Con, který se uskuteční od 3. do 6. srpna.

Jistě už dumáte, zda se i hry Freelancers dočkáme v češtině vzhledem k značnému množství textů a předchozím lokalizacím. Hry Na vlnách neznáma a Zima mrtvých u nás vydal Mindok a ten dle našich zjištění lokalizaci v tomto případě bohužel neplánuje. Tak třeba hra padne do oka jinému vydavateli…

Nejnovější články