Po obrovském množství produktů série Marvel United konečně přijde řada na hrdiny od DC
Novinka zdroj: CMON

Po obrovském množství produktů série Marvel United konečně přijde řada na hrdiny od DC

3. 4. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Herní sérii Marvel United snad není potřeba moc představovat. Je to ta rodinně založená kooperativní hra s figurkami, které svým vzhledem rozdělují hráče na dva tábory – jedni je milují, druzí si kvůli nim hru možná ani nezahrají.

Dlouho jsem se řadil do druhé skupiny, až jsem nakonec podlehl a zjistil, že hra samotná je moc zábavná, příjemně okamžitá, a i na ty figurky jsem si nakonec zvykl. Pokud vám ale ve vyzkoušení hry překážela ještě jedna skutečnost, tedy značka Marvel, protože kopete za tým DC, tak se na vás konečně usmálo štěstí.

Společnost CMON oznamuje DC Heroes United, tedy v podstatě stejnou řadu her, jen teď budou krabicí za krabicí ždímat konkurenční komiksovou značku. V té první najdete Supermana, Batmana a Wonder Woman, kteří se postaví Jokerovi. Hrát přitom můžete plně kooperativně, sólo, případně se jeden hráč zhostí role Jokera.

DC Heroes United zdroj: CMON

Z herního hlediska se můžete těšit na stejné základní principy. Každý hrdina má svůj balíček karet, které hraje do jedné společné řady, kdy vždy spustí efekt své karty a karty zahrané předchozím hráčem, což krásně podporuje celou kooperaci. Do řady hraje své karty i společný soupeř.

Efekty karet vám umožňují pohybovat svým hrdinou mezi lokacemi na plánu, zachraňovat civilisty, zbavovat se pohůnků padoucha, řešit hrozby a v konečném důsledku se zbavit hlavního záporáka, který má svá speciální pravidla.

DC Heroes United bude vybírat (jistě nemalé) peníze letos v červenci na Gamefoundu (připomínáme, že CMON nadobro zanevřel na Kickstarter), z čehož by se dalo odhadovat, že hra vyjde spíš až v roce 2025.

Série Marvel United má v České republice díky vydavatelství Blackfire docela solidní podporu, takže naděje na počeštění DC Heroes United by tu byla, ale společnost bude nabídku překlaldu řešit pravděpodobně až několik měsíců po kampani.

Nejnovější články