Po hře Po stopách Darwina budete kráčet ve stopách Marie Curie
Novinka zdroj: Sorry We Are French

Po hře Po stopách Darwina budete kráčet ve stopách Marie Curie

12. 1. 2024 9:49 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Dino přineslo těsně před Vánoci překlad hry Po stopách Darwina, v níž si chytrým způsobem berete nejrůznější dílky z herního plánu, spouštíte jejich efekty a bodujete je. O hře jsme psali víc v samostatné novince a už začínáme pracovat na její recenzi.

Původní zahraniční vydavatel Sorry We Are French už ale na nějakého Darwina nemyslí, jelikož chystá pomyslné pokračování této hry, čímž nám tu vzniká nová série. In the Footsteps of Marie Curie má obdobný tematický úchop – jako hráči tu sledujete další historickou osobnost a pomáháte jí uskutečnit její úspěchy.

In the Footsteps of Marie Curie zdroj: Sorry We Are French

Zatímco v Darwinovi dokončujete knihu O původu druhů, tak v Curie vám jde o výzkum a snahu získat dvě Nobelovy ceny. Za tímto účelem budete hodně experimentovat a vylepšovat svou laboratoř, starat se o zásobu zdrojů, plnit zakázky a tak podobně.

Zdroje nejsou vždy dostupné v takové míře, jakou si představujete. Rozdává je totiž věž na kostičky, která vždy nějakou zachytí, jindy jich pustí hodně, díky čemuž jsou jednotlivá kola hry velmi proměnlivá. Nechybí zde ani karty, které si vybíráte z nabídky.

Jedná se o kompetitivní hru, v níž vám vaše snažení přináší body a jakmile projdete celou časovou osu zaznamenávající život Marie Curie, rozhodne se o vítězi. V krabičce navíc bude příručka s historickými fakty, abyste hned nemuseli sahat po telefonu a googlit.

Francouzský vydavatel Sorry We Are French se zatím nepochlubil jedinou fotkou hry In the Footsteps of Marie Curie, takže si musíme vystačit jen s obálkou, její ilustrací a příslibem vydání v září roku 2024. Teď už se jen nabízí otázka, jestli se i v tomto případě Dino postará o lokalizaci.

Nejnovější články