Probuďte v sobě přírodovědce v nové rodinné deskovce Po stopách Darwina
Novinka zdroj: Dino

Probuďte v sobě přírodovědce v nové rodinné deskovce Po stopách Darwina

4. 1. 2024 12:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přírodovědec a tvůrce evoluční teorie Charles Darwin je zjevně v kurzu. Nároční hráči libující si v hutných strategiích jistě ocení loňskou novinku Darwin’s Journey, zatímco ti, kteří si nutně nepotřebují zavařit hlavu a zajímá je i grafické ztvárnění zvířátek, by se mohli najít v odlehčenější novince Po stopách Darwina.

V češtině ji u nás vydává Dino a jedná se deskovku pro jednoho až pět hráčů na pouhou půlhodinku, která by měla být vhodná pro děti od osmi let. Stanou se z vás mladí přírodovědci pověření úkolem pomoct Darwinovi s dokončením knihy O původu druhů. Kromě nádherného zpracování na vás tedy čeká studování zvířat a jejich katalogizování, kartografie a publikace vašich zjištění.

Po stopách Darwina pracuje se společným herním plánem s nabídkou dílků, z nichž je pro vás dostupná vždy ta řada nebo sloupec, u kterého se zrovna nachází Darwinova loď Beagle. Na výběr je vždy ze tří dílků, na nichž mohou být buď zvířata k prostudování, nebo jiné postavy z předchozích výprav, které vás inspirují.

Získaný dílek si pokládáte na svou desku, kde vám dá svůj vlastní bonus a může udělit vítězné body. Následně se loď pohne okolo plánu a na řadě je další hráč. Cílem je nasbírat největší počet bodů.

Po stopách Darwina v tuto chvíli pořídíte exkluzivně v prodejnách Knihy Dobrovský, ale v průběhu ledna se začne objevovat i ve specializovaných prodejnách a dalších obchodech a pořídit byste jí měli do devíti stovek.

Nejnovější články