Pathfinder dostane kooperativní deckbuilding Runefire od tvůrců Dragonfire a Crossfire
Novinka zdroj: Catalyst Game Labs

Pathfinder dostane kooperativní deckbuilding Runefire od tvůrců Dragonfire a Crossfire

29. 2. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Když se spojí dvě dobré, roky prověřené značky, co vznikne? Runefire! V tomto případně se bavíme o využití reálií zavedeného fantasy světa z RPG Pathfinder od studia Paizo v zavedeném deckbuildingovém systému od studia Catalyst Board Games, který jste si dříve mohli vyzkoušet v deskovkách Dragonfire a Crossfire.

Není to ani náhodou poprvé, kdy dochází k takovému popkulturnímu spojení, jelikož původní Crossfire je navázaný na RPG Shadowrun, zatímco Dragonfire zase na RPG Dungeons & Dragons. Bylo tak v podstatě jen otázkou času, než se dočká i Pathfinder.

Takže i Runefire bude příběhem tažená kooperativní karetní hra postavená na deckbuildingu, v níž se každý hráč vžije do jednoho ze čtyř povolání z Pathfindera (klerik, zloděj, bojovník, čaroděj), pro kterou si vyberou ještě příběhové pozadí a mohou se pustit do hraní.

To je plné přidávání vybavení do vašeho balíčku a obecného vylepšování postavy, společně budete překonávat nejrůznější překážky a podle toho, jak se v jednom dobrodružství budete rozhodovat, se vám mohou otevřít, nebo naopak zavřít určité cesty v navazujících dobrodružstvích.

V tuto chvíli se jednoduše dozvídáme o pouhé existenci celého projektu, ale na konkrétnější detaily a představení hry si ještě musíme počkat. Jisté v tuto chvíli je jen to, že si Runefire projde crowdfundingovou kampaní někdy v letošním roce.

Nejnovější články