Pátek ve znamení vydavatelství Blackfire: Marvel Zombies, Zahradníci a Kdy se to stalo?
Novinka zdroj: Blackfire

Pátek ve znamení vydavatelství Blackfire: Marvel Zombies, Zahradníci a Kdy se to stalo?

14. 6. 2023 16:35 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Cože? Slyšel jsem správně, že zrovna nemáte o víkendu vůbec co hrát? Tak to si držte klobouky, protože vydavatelství Blackfire vyšle do obchodů rovnou tři nové hry. Technicky vzato vlastně čtyři, když uvážíme, že novinka Kdy se to stalo? dostane rovnou i druhou krabičku Pop Kultura.

Kdy se to stalo? + Kdy se to stalo? – Pop kultura

O co jde v těchto hrách? Správně odhadnout, kdy se stala nějaká událost. Základní hra se soustředí na obecnou historii, kde bude vaším úkolem prohlédnout si obrázek a text na kartě a umístit ji mezi dvě jiné karty časové osy. Následně ji otočíte a z její druhé strany zjistíte, zda jste se letopočtem trefili správně.

Tipnete si, kdy došlo k prvnímu výskytu dinosaurů? Kdy se Julius Caesar stal císařem? Kdy Kleopatra usedla na trůn či od kdy máme parní lokomotivu? Pop kultura je pak samostatně hratelným rozšířením, které se bude ptát na věci jako kdy došlo k vynálezu gumových medvídků, vydání videohry FIFA či publikování první mangy.

Zahradníci

Další hrou, pro kterou si v pátek budete moct upalovat do obchodu, jsou Zahradníci. Nenechte se zmást tématem o pěstování květin, protože tahle hra má velký potenciál vám pořádně zavařit mozek. Ostatně je to jedna z pěti her, kterou koncem dubna doporučila americká Mensa coby kvalitní zábavu na procvičení logického myšlení.

Ve hře figuruje rondel a pokládání květinových destiček do vrstev tak, abyste splnili bodovací podmínky. Hra je zasazená do 19. století, čemuž odpovídají i dobově laděné ilustrace.

Marvel Zombies: Odboj superhrdinů

A konečně taky jedna velká krabice plná plastových figurek! Marvel Zombies: Odboj superhrdinů je totiž novou hrou v systému Zombicide, tedy osvědčeném kooperativním dungeon crawleru, kde v roli hrdinů čelíte hordám nemrtvých a své hrdiny si u toho stíháte vylepšovat.

Jak už název této novinky napovídá, tentokrát těmi hrdiny budou rovnou suprhrdinové od Marvelu a jejich nepřáteli… také superhrdinové od Marvelu? Někteří se totiž nechali pokousat a budete tak mít jedinečnou příležitost změřit síly zdravého Spider-Mana, Black Panthera či Hulka s jejich dřívějšími, teď už značně nezdravými kolegy jako Iron Man, Doctor Strange a Kapitán Amerika.

Nejnovější články