Americká Mensa vybrala pětici nejlepších her. Dostali se do ní i chystaní Zahradníci a nedávné Akropolis
Novinka zdroj: American Mensa

Americká Mensa vybrala pětici nejlepších her. Dostali se do ní i chystaní Zahradníci a nedávné Akropolis

27. 4. 2023 13:10 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

My, běžní lidé a případní studenti, jsme odkázaní na služby menzy, abychom si čas od času mohli dát nějaké teplé jídlo. Ale pokud má člověk štěstí, může kromě tohoto zařízení být součástí neziskové organizace Mensa. Společnosti, která pod sebe sdružuje ty „nejinteligentnější“ lidi světa s vysokým IQ, jež patří do vyvolených 2 %. A jelikož i takoví lidé se čas od času potřebují bavit, tak se jednou ročně konají Mind Games, na kterých americká Mensa vybírá ty nejlepší deskovky.

Nejinak tomu bylo i letos, kdy od 20. do 23. dubna v americkém městě Columbus lidé testovali, posuzovali a vybírali z různých dostupných titulů a novinek. A nakonec se dobrali k tomu, že je nejvíce zaujala pětice – Zahradníci, boop., Akropolis, Mille Fiori a Trekking Through History, která dostala jejich doporučení.

Dobrou zprávou pro české hráče je, že právě Akropolis si již díky vydavatelství TLAMA games mohou pořídit i u nás. A je evidentní, že se skutečně jedná o povedený titul, jelikož nedávno bodoval i na Mezinárodním festivalu her v Cannes, kde si odnesl cenu As d’Or (Zlaté eso). Blackfire naopak v blízké budoucnosti uvede druhou vybranou hru – Zahradníci. Takže i její kvality si prozkoušíte na vlastní kůži.

Co se týče zbylé trojice, tak jejich lokalizace se zatím nechystá, případně nebyla oznámená. Možná ale právě tento úspěch přiměje některou z českých společností, aby se k jejich uvedení odhodlala. Nicméně platí, že boop. je humornou abstraktní hrou, ve které se snažíte seřadit tři koťata a kočky vedle sebe. V Mille Fiori si zase hrajete na skláře, zatímco v Trekking Through History se vydáte na cestu skrze 108 klíčových historických událostí.

Nejnovější články