Osadníci z Katanu a Dobble dostanou miniaturní verze
Novinka zdroj: Michael Menzel

Osadníci z Katanu a Dobble dostanou miniaturní verze

27. 9. 2023 14:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Možná jste někdy zaznamenali, že existuje série World's Smallest, která na stoly přináší opravdu miniaturní verze známých stolních her. Projekt společnosti Super Impulse už tímto způsobem dodal mnoho známých her od Magic: The Gathering přes MonopolyScrabble až po Uno. A díky nově uzavřenému spojenectví s Asmodee Entertainment se k tomuto výčtu brzy připojí karetní Dobble a kultovní Osadníci z Katanu.

V obou případech chtějí tvůrci přinést plnohodnotný zážitek, jenž ale s přehledem vložíte do své kapsy a pohodlně ho vezmete kamkoliv. I když je pravdou, že zrovna Dobble tuto miniaturní péči ani moc nepotřebuje, tak u Katanu rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se se zmenšením společnost popasuje. Deskovka v sobě přece jen skrývá slušné množství komponent a ve svém základu rozhodně nepatří k úplně malým. Vzhledem k popularitě obou titulů se ale rozhodně bude jednat o cenný přídavek do portfolia.

„Jsme poctění a nadšení z toho, že můžeme spolupracovat se společností Asmodee Entertainment na těchto špičkových hrách, a nyní máme za úkol zachytit zábavu, výzvu a ducha her Dobble a Catan na co možná nejmenší ploše na světě. Hráči těchto her mají vysoká očekávání a my je nezklameme,“ pronesl při oznámení Alan Dorfman, spoluzakladatel společnosti Super Impulse.

Novinky si svou premiéru odbydou letos na podzim během veletrhu hraček v New Yorku. Následně se v roce 2024 spustí veřejný prodej. Přesnější datum nebo cenovku zatím společnost neuveřejnila. Dá se ale předpokládat, že nepřekročí hranici 250 korun.

Nejnovější články