Legendární Neuroshima Hex míří na PC, Osadníci zase na Switch
Novinka zdroj: Baked Games

Legendární Neuroshima Hex míří na PC, Osadníci zase na Switch

17. 7. 2023 15:18 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zábavní průmysl pokračuje v digitálním adaptování stolních her. Té své se už před časem dočkala i legendární deskovka Osadníci z Katanu, kterou si můžete zahrát s přáteli na konzolích PlayStation a Xbox. Do půl roku se k nim přidá ještě konzole Switch, přičemž bude možné hrát s kamarády napříč zařízeními.

Adaptující studio Dovetail Games zároveň prozradilo, že se současná verze hry dočká season passu, tedy předplatného, které vám časem zajistí přísun dodatečného obsahu. Ten bude jednak tematický podle ročních období a druhak půjde o obvyklejší rozšíření přidávající nový obsah, systémy, podporu až šesti hráčů a tak dále. Budoucnost digitálního Katanu je tedy velice růžová.

Není to ale jediná legendární deskovka, kterou si zahrajete u obrazovky. Studio Baked Games chystá počítačovou adaptaci hry Neuroshima Hex od Michała Oracze, která chytrým způsobem využívá šestihranné dílky coby karty v ruce a zároveň vaše jednotky na plánu.

zdroj: Baked Games

Dílky mají nejrůznější schopnosti a útočí některými ze šesti směrů na přilehlé nepřátelské dílky na herním plánu. Jedná se o přístupnou, svižnou, ale zároveň velmi propracovanou strategii, která se napříč lety dočkala několika edic a mnoha a mnoha rozšíření.

Počítačová verze může nalákat na vizuální a zvukové efekty a usnadněnou správu. Půjde jí hrát v jednom i více hráčích, ale bližší podrobnosti, jako například přítomné frakce (z obrázků jsou vidět Moloch, Outpost, Hegemony, Borgo) a možnosti rozšíření, v tuto chvíli nezaznívají stejně jako datum vydání a možnost podpory dalších platforem.

Nejnovější články