Originální zručnostní přetlačovaná Kabuto Sumo dostane inovované pokračování Sakura Slam
Novinka zdroj: Allplay

Originální zručnostní přetlačovaná Kabuto Sumo dostane inovované pokračování Sakura Slam

23. 1. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kabuto Sumo je hra jako žádná jiná. Její tvůrci vzali myšlenku hazardního automatu, do kterého vhazujete mince, jež vytlačují jiné mince a doufáte v co největší výdělek. Ve hře se stejným způsobem snažíte vytlačit ostatní hráče ze společné plošiny.

Hra si našla celou řadu příznivců, kteří se dočkali nejen několika rozšíření, ale i vyloženého pokračování Kabuto Sumo: Sakura Slam, které momentálně vybírá peníze na Kickstarteru. Základní princip zůstává zachovaný – ve svém tahu vsunete jeden z různě velkých disků na herních plochu, čímž se snažíte vytlačit jiné disky.

Většina disku slouží jen a pouze tomuto účelu a chcete jich ve svém tahu vyšoupnout co nejvíc, jelikož si tím plníte inventář „municí“ pro další tahy. Pokud byste totiž neměli žádný žeton k vtlačení na plochu, prohráváte.

Kabuto Sumo: Sakura Slam zdroj: Allplay

Vyhrajete tedy tak, že zůstanete poslední ve hře, nebo jako první hráč vytlačíte z herní plochy žeton představující vašeho soupeře. Kromě toho ještě každý hráč disponuje vlastním speciálním dílkem, který ohýbá běžná pravidla.

Novinkou Sakura Slamu je čtvercový herní plán, který má navíc v každém rohu pevně dané sloupy, přičemž svůj disk můžete na plošinu vtlačit jen od těchto sloupů. Tím si navíc daný sloup označíte a ve chvíli, kdy takto označíte poslední sloup, odehrajete jeden bonusový tah. Více už v kompletních pravidlech.

Kromě toho je tu osm nových postav, čímž se jejich celkový počet rozšířil na 28 a ano, můžete je kombinovat mezi oběma základními hrami. Probíhající kampaň k tomu všemu nabízí ještě promo postavu a rozšíření, díky němuž využijete všechny postavy, které si nadraftujete jako svůj vlastní tým a odehrajete se soupeři turnaj na dvě vítězství.

Samotná hra Kabuto Sumo: Sakura Slam s promem vás na Kickstarteru vyjde na 900 korun a s rozšířením na 1 340 korun. Je tu také vyšperkovaná edice s dřevěnou a otočnou arénou, medailonem a plyšákem, což spolu s výše řečeným stojí už 2 tisíce korun. No a nakonec můžete za 3 400 pořídit vše, co v rámci série vyšlo.

Poštovné pro Evropu činí 220 korun nehledě na zvolené odměny a z celkové ceny ještě budete muset zaplatit daň. Dodání hry je pak v plánu už letos v červenci. Do konce kampaně zbývá ještě 9 dní a už se podařilo vybrat téměř 8 milionů korun. Nicméně v kampani nejsou žádné dodatečné cíle.

Nejnovější články