Odstartovala třetí řada soutěže Den deskovek. Kdo si splní sen a promění svou stolní hru ve skutečnost?
Novinka zdroj: Albi

Odstartovala třetí řada soutěže Den deskovek. Kdo si splní sen a promění svou stolní hru ve skutečnost?

2. 10. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Oblíbená show Den deskovek pro všechny deskoherní nadšence se znovu vrátila. Vydavatelství Albi před víkendem odvysílalo první díl třetí řady soutěže, v níž se několik začínajících autorů utká o možnost dovést svůj nápad a prototyp stolní hry do skutečného produktu, který se začne objevovat na pultech obchodů.

Tentokrát se utká celkem osm soutěžících (původně jich mělo být devět, ale jeden se nakonec odmítl zúčastnit), kteří v první části byli rozdělení do tří skupin, ve kterých se snažili na ploše 30 minut zaujmout odbornou porotu složenou z Petra Vojtěcha, Michala Šmída, Kateřiny Čáslavové a Michala Peichla.

V první epizodě se tímto způsobem „utkala“ trojice František Vodička s jeho abstraktní logickou hrou Diamantová horečka, aneb hledá se vůdce pirátů; Jan Tožička s obchodním Marco Polo: Milion; a Míra Klusák se strategickou převahovkou Kardinálové: Dobývání a intriky.

Ve videu zjistíte, který z těchto tří se dostane do finále a dostane tak možnost představit svůj projekt v plné šíři, čímž se pokusí ohromit především diváky, kteří ve výsledku rozhodnou o tom, kdo zvítězí. Nicméně ani zbývajícím dvěma autorům neuhasla naděje. Ze všech nepostupujících totiž porota vybere jednoho, kterému dá divokou kartu a rozšíří počet finalistů na čtyři.

Než se tak ale stane, musí pomyslným sítem projít ještě zbývající tvůrci, mezi něž se řadí Karolína Foitlová a Filip Štochl se hrou Eco-logic; Jiří Titus Antoninus a Radka Novotná s dětským titulem Duha: Příběh skřítka; Vojta Urbánek s komplexním Pivovárkem; Tomáš Tvrdý a jeho dvojkovka Snění; a Martin Brandýs a večírková Tichá párty. Třetí řada Dne deskovek odvysílá ještě dalších šest epizod, kdy na tu následující se můžete těšit ve čtvrtek 5. října.

Nejnovější články