Odstartovala kampaň figurek, RPGčka a druhé edice Gloomhavenu
Novinka zdroj: Cephalofair Games

Odstartovala kampaň figurek, RPGčka a druhé edice Gloomhavenu

21. 6. 2023 11:38 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Dlouho očekávaná událost konečně nadešla. Studio Cephalofair Games se vrátilo s další crowdfundingovou kampaní, tentokrát na mladou platformu Backerkit, kde nabízí rovnou tři typy produktů – základní hry Gloomhavenu a Frosthavenu, nové RPGčko a sady palstových figurek.

Nejlevnějším prvkem kampaně je stolní RPG Gloomhaven, jehož základní příručku pořídíte za 650 korun. Silně vychází z deskovky Gloomhaven, takže se tu v soubojích stále hrají dvě karty pro různé efekty, ale mimo bitvy řešíte i svou výdrž ve vypjatých situacích a dojde také na kontrolu vašich skillů, kdy se nehází kostkou, ale používají se nejrůznější efekty zvyšující vaše statistky spolu s balíčkem modifikátorů.

Nicméně core book jako takový vám nemusí stačit. K hraní jsou totiž potřeba ještě mnohé kartičky jednotlivých hrdinů, nejrůznější žetonky, hodí se i zástěna pro vypravěče. A takový balíček se v kampani také najde za 1 950 korun.

Gloomhaven: Second Edition zdroj: Cephalofair Games

Dále si v kampani můžete pořídit hru Frosthaven za 3 900 korun a zbrusu novou druhou edici Gloomhavenu za 2 800, o které jsme psali víc v předchozím článku. Ke Gloomhavenu si můžete přikoupit knížku 18 sólových scénářů za 218 korun a pokud vlastníte první Gloomhaven, tak je tu i možnost balení za 1 600 korun, které obsahuje nové figurky a vybalancované karty všech původních hrdinů.

Třešničkou na této kampani jsou pak figurky. Jak majitelé deskovek vědí, své plastové podobizny mají jen hrdinové, zatímco zástupy monster jsou zastoupené kartonky ve stojáncích. Teď si je ale všechny můžete nahradit plastovými figurkami, kterých rozhodně není málo.

Za 2 800 korun si můžete pořídit 259 miniatur pro Gloomhaven, zatímco za 7 tisíc korun je k dispozici 603 figurek pro Gloomhaven, Frosthaven, Lví chřtán i rozšíření. Zároveň si ale můžete koupit menší balíčky jen některých figurek. A aby toho nebylo málo, nechybí bundly všemožných věcí z kampaně za horentní sumy.

Teď už nám zbývá probrat jen pár technických detailů. Poštovné startuje na nějakých 200 korunách za RPGčko, v případě her vyjde na 390 korun a za ty největší balíčky můžete zaplatit až 1 100. Z celkové částky pak uhradíte ještě 21% daň.

Frosthaven se začne rozesílat letos v říjnu, druhá edice Gloomhavenu příští rok v březnu, RPGčko v červenci a na figurky si budete muset počkat až do ledna roku 2025. Kampani se za první noc podařilo vybrat již 30 milionů korun a uvidíme, kam se za svůj měsíční průběh ještě vyšplhá.

Nejnovější články