Odhalte nebezpečné Smrtijedy dříve, než bude pozdě ve hře Harry Potter: Unmask the Death Eaters
Novinka zdroj: The Op Games

Odhalte nebezpečné Smrtijedy dříve, než bude pozdě ve hře Harry Potter: Unmask the Death Eaters

7. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když má dost pravděpodobně filmový svět čar a kouzel ta nejlepší léta za sebou, v ostatních médiích se mu v poslední době docela daří. Videoherní Hogwarts Legacy minulý rok udělalo radost většině potterheadů, zatímco ve sférách stolní zábavy neustále vychází projekty, které s oblíbenou čarodějnou licencí pracují (z těch lepších doporučujeme třeba Similo: Harry Potter). Mezi ně patří i novinka Harry Potter: Unmask the Death Eaters, kterou vydavatelství The Op Games uvedlo ke konci minulého roku.

Je však docela pravděpodobné, že jste o hře dosud neslyšeli. Ostatně i na samotném BoardGameGeeku se zatím může pyšnit pouhými šesti hodnoceními. Přitom dle popisu nepůsobí špatně. Tím spíše ve chvíli, kdy zájemce zjistí, že vychází z příjemné blafovací hry se skrytými rolemi – The Thing: Infection at Outpost 31. Jenom se z prostředí mrazivé Antarktidy přesunete do období druhé kouzelnické války.

Během ní se docela běžně stávalo, že se nepřátelské strany infiltrovaly do řad svých oponentů. To přesně se stalo i zástupcům Fénixova řádu, kteří se běžně snaží o to, aby porazili pohůnky Toho, jehož jméno se nesmí vyslovit. Jenže Smrtijedi nejsou hloupá sebranka a s pomocí lsti dokáží obelhat i toho nejzkušenějšího kouzelníka.

Na začátku hry se proto rozdají karty rolí, díky nimž se někteří hráči stanou chrabrými kouzelníky, zatímco zbytek nebezpečnými Smrtijedy. Následně se všichni společně pustí do dobrodružství taháním karet střetnutí, kde se postaví nejrůznějším tvorům tohoto světa, jako jsou mozkomoři a obři. A zatímco jedna strana nad nimi chce zvítězit, druhá strana se jim bude spíše snažit pomáhat. Na konci fáze střetnutí se pak všichni účastníci musí sejít a odhalit ty, kdož se snaží infiltrovat do jejich řádu. Pokud se jim to povede, vyhrají. Jestliže nikoliv, zvítězí druhá strana.

Jedna partie trvá hodinu až hodinu a půl, přičemž je určené pro 4 až 8 kouzelníků od jedenácti let. Cenovka Harry Potter: Unmask the Death Eaters se pohybuje kolem 800 korun a pořídit se dá například z oficiálních stránek vydavatele. Vzhledem k tomu, že hra vyšla bez většího povšimnutí, se asi nedá očekávat, že se časem podívá i do našich obchodů.

Nejnovější články