Figurkovka Harry Potter Miniatures Adventure Game se vrací ve svižnější verzi
Novinka zdroj: Knight Models

Figurkovka Harry Potter Miniatures Adventure Game se vrací ve svižnější verzi

12. 10. 2023 8:56 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Podle potterheadů není kouzelnického světa nikdy dost. Proto vzniká vyloženě armáda stolních her, které s licencí Harryho Pottera nějakým způsob pracují, ať už se jedná o originální počiny, nebo jenom naroubovanou licenci na známou hru. Kromě toho je tu už od roku 2018 figurková skirmishovka Harry Potter Miniatures Adventure Game. Jenomže ta herně úplně moc nezáří a už delší dobu není dostupná. Tyto dva problémy by však mohla opravit nová iterace – Wizarding Duels.

Podle popisu studia se jedná o nový začátek, který přináší svižnější a intuitivnější zážitek, ve kterém nebude nouze o emoce i epické souboje. Co si pod tím konkrétně představit, to je záhadou. Příliš specifických informací dostupných není a nepovedlo se mi ani dohledat pravidla. Pokud ovšem tvůrci chtějí, aby se hra setkala s pozitivní odezvou, musí zapracovat na komplexnosti. Protože právě jednoduchost (neplést s přístupností) dělala z původní edice dost jednotvárnou záležitost.

Titul na sklady dorazí 20. listopadu a v rámci předobjednávek je dostupný startovní box, ke kterému jdou zakoupit dvě rozšíření. V základní sadě naleznete celkově osm již složených 35mm figurek včetně Harryho, Hermiony, Rona, Hedviky, Voldemorta a Nagini. Zároveň obsahuje vše, co potřebujete ke hraní, tedy pravidla, dvě oboustranné herní desky, žetony a karty. To vše za cenu zhruba 2 500 korun.

Tento základ a řady kultovních kouzelníků si můžete rozšířit o krabici Magical Masters, v níž je 10 dalších figurek včetně Brumbála, profesorky McGonagallové a Hagrida. Temnou stranu síly zase představuje set Servants of the Dark Lord s Malfoyem, Bellatrix Lestrangeovou a Červíčkem. Obě krabice jsou naceněné na 1 360 korun.

V případě velkého zájmu si ještě můžete zakoupit kompletní set za 5 160 korun. Zdatní matematikové jistě přišli na to, že není nikterak výhodný oproti tomu, když si produkty zakoupíte samostatně. Na druhou stranu tímto způsobem budete mít alespoň zdarma poštovné. Všechny uvedené ceny jsou včetně daně.

Nejnovější články