Odcizené karty z Gen Conu se našly. Případ poputuje k soudu
Novinka zdroj: Profimedia

Odcizené karty z Gen Conu se našly. Případ poputuje k soudu

31. 8. 2023 11:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je tady další vývoj ve sledované kauze ukradené palety karet z letošního Gen Conu. Podle nejnovější zprávy od vyšetřovatelů se zcizené zboží povedlo 25. srpna nalézt v jeho plné hodnotě (děkujeme webu Dicebreaker). Pro připomenutí lze uvést, že šlo o karty v hodnotě zhruba 6,6 milionů korun. Konečně se dozvídáme, že šlo o boostery a sběratelské boostery pro karetní hru Magic: The Gathering.

Hlavními podezřelými i nadále zůstávají herní vývojáři Thomas J. Dunbar a Andrew Pearson Giaume, kteří stojí za stolní hrou Castle Assault. Vyšetřovatelé karty získali s pomocí policejního oddělení v New Yorku. Minimálně prozatím není jasné, kde a jakým způsobem se karty podařilo nalézt.

Vyšetřování i nadále probíhá, kdy se prokurátoři a vyšetřovatelé snaží propracovat specifiky případu. Očekává se, že v brzké budoucnosti budou vůči dvojici vznesená obvinění. Jejich detaily prozatím nejsou známé, nalezená paleta nicméně bude fungovat jako důkazní materiál společně s několika záznamy z kamer.

Ačkoliv metropolitní policejní oddělení města Indianapolis upozorňuje, že dvojice je nevinná do té doby, než bude soudem dokázaný opak, mnoho fanoušků se rozhodlo jasným způsobem vyjádřit svůj odpor vůči tvůrcům. Proto vzali profil hry Castle Assault na platformě BoardGameGeek útokem skrze záplavu negativních hodnocení.

Najdou se ale i tací, kteří se situaci rozhodli trochu vyvážit vysokými známkami. Jejich důvodem je především skutečnost, že jim přijde hloupé takovým způsobem „potopit“ samotný titul, na kterém se podíleli i jiní lidé než jen ústřední dvojice.

Nejnovější články