Na letošním Gen Conu došlo k odcizení sběratelských kartiček v hodnotě téměř 7 milionů korun

7. 8. 2023 13:43 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během uplynulého víkendu proběhl veletrh Gen Con 2023, zaměřený na všechny druhy stolní zábavy. Ukázaly se na něm různé deskovky, předváděly se novinky a přirozeně nesměly chybět ani stánky, v nichž si šlo zakoupit různé produkty, včetně sběratelských kartiček. Ale jedna dvojice návštěvníků – zdá se – nechtěla nechat věci náhodě, a tak se rozhodla ještě před konáním akce pár takových karet ukrást.

Policejní oddělení města Indianapolis potvrdilo, že dotyční karty odcizili 2. srpna, tedy pouhý den před oficiálním otevřením Gen Conu. Ukradená byla jedna paleta krabic s kartičkami v celkové odhadované hodnotě 300 000 amerických dolarů, tedy zhruba 6,630 milionů korun. Zcizené karty ani pachatele se zatím nepodařilo vypátrat.

Bohužel pro dvojici byl ale jejich čin zachycený kamerou, kdy snímky jejich nekalých aktivit již kolují internetem, který má pomoci s jejich identifikací. Fotografie jasně zachycují obličeje provinilců, kteří se svou kořistí odjíždí z haly, kde vystavovatelé připravují své stánky. Proto by jejich dopadení mělo být jen otázkou času.

Původně se krádež spojovala se startem karetní hry Disney Lorcana, kterou šlo pořídit vůbec poprvé právě na Gen Conu. Nakonec ale zástupci společnosti Ravensburger webu Dicebreaker potvrdili, že kartičky z této chystané novinky nebyly součástí krádeže a nikdo zatím nepotvrdil, o jakou či jaké karetní hry šlo.

Nejnovější články