Oceňované budovatelské legacy My City si zahrajete na mobilech
Novinka zdroj: Spiralburst Studio

Oceňované budovatelské legacy My City si zahrajete na mobilech

24. 11. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

My City je jedním z nejlepších zástupců žánru legacy od renomovaného designéra Reinera Knizii, který se díky Piatniku dočkal i české lokalizace. 24 dílčích partií, během nichž se neustále mění pravidla, jsem si s rodinou užil plnými doušky, jak se dočtete v mé recenzi. Nyní se zážitek zpřístupní dalším hráčům díky mobilní verzi.

O digitální My City pro Android a iOS se stará studio Spiralburst, které stojí za mobilní verzí strategické hry Maracaibo od talentovaného Alexandera Pfistera. My City bude i na menších obrazovkách obsahovat celou stolní hru, v níž si každý hráč staví své město z křivolakých dílků tak, aby mu přineslo co nejvíce bodů (za sousedství stejných barev, zakrytí co největší plochy, překrytí kamenů a tak dále). Nebude vás tu ale mrzet popisování a přelepování herních komponent a logicky tak půjde hru hrát pořád dokola, což s fyzickou deskovkou úplně neplatí.

Nicméně Spiralburst přidá i pár exkluzivních vychytávek, které tvoří ve spolupráci s původním autorem deskovky. Řeč je například o denních výzvách s unikátními pravidly bodování a stavby města, náhodnou přípravou hry pro zvýšení znovuhratelnosti a je tu i takzvaný nekonečný režim.

Samozřejmě nemůže chybět multiplayer pro čtyři hráče, přičemž můžete hrát klidně napříč platformami. A pokud zrovna nikdo nebude po ruce, o protihráče se postará umělá inteligence. V tuto chvíli se ale ještě nedozvídáme, kdy digitální My City vyjde a kolik bude stát, ale pro představu, zmíněné Maracaibo vás vyjde na 220 korun.

Nejnovější články