Oceňovaná Neznámá planeta míří do obchodů. Unikátní systém vás nechá tvořit nové světy

22. 6. 2023 13:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Fox in the Box je známé svým zaměřením na více hráčské tituly, které povětšinou těší především vášnivější nadšence do stolního hraní. Neznamená to ale, že by si jejich tituly neužily jinak zaměření lidé, což by mohlo platit o novince Neznámá planeta, která konečně míří do českých obchodů

Během dnešního dne by mělo dojít na odbavení předobjednávek, takže s trochou štěstí se první zájemci dočkají ještě před víkendem. Do konce týdne pak bude Neznámá planeta rozeslaná i do obchodů, aby si ji mohli pořídit úplně všichni.

Rozhodně se je na co těšit. Titul si na BoardGameGeeku drží krásné souhrnné hodnocení 8 bodů z 10 a z úspěchů se těší i na frontě různých prestižních ocenění. Do úzkého výběru se strategie dostala jak v rámci amerických Origins Awards, tak v německém Spiel des Jahres.

Kdybyste ovšem o projektu doposud neslyšeli, tak nabízí sci-fi tematiku zabývající se kolonizováním vesmíru. Planeta Země už není schopná uživit celou civilizaci, takže se 1 až 6 hráčů pustí do vytváření té nejlepší alternativní planety na poli 70 minut. Zážitek nabízí hluboké strategické možnosti pro co nejefektivnější stavění planety.

Zároveň přináší „revoluční“ herní komponentu v podobě otočné vesmírné stanice S.U.S.A.N., která dodává dílky pro všechny hráče současně, takže lidé nemusí čekat na svůj tah. Příjemná je i plná asymetrie, kdy je možné zkombinovat různé planety a korporace, čímž dostanete velkou variabilitu, která je však stále zaobalená do přístupných pravidel.

Doporučená cena Neznámé planety je 1 850 korun. Pokud se chcete po jejím pořízení rovnou pustit do hraní, můžete si na kartě s předstihem prostudovat její pravidla, ať vás pak od partie už vůbec nic nezdržuje.

Nejnovější články