Oblíbená semi-kooperativní hra Betrayal at House on the Hill dostane čistě karetní verzi
Novinka zdroj: Hasbro

Oblíbená semi-kooperativní hra Betrayal at House on the Hill dostane čistě karetní verzi

23. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Původní verze deskovky Betrayal at House on the Hill letos oslaví své již 20. narozeniny, a i v takto úctyhodném věku stále baví dnešní hráče. Zejména díky již třetí edici, která zachovává původního ducha.

Hráči ve hře společně prozkoumávají titulní dům na kopci hezky dílek po dílku s vědomím, že jeden z nich je ve skutečnosti zrádce. Cílem většiny je odhalit jeho totožnost dřív, než bude pozdě.

Studio Avalon Hill stojící za touto klasikou se nyní nechalo slyšet, že chystá novou, samostatně stojící hru v této sérii. Již dříve jsme se dočkali například varianty Betrayal at Baldur's Gate, která vycházela z původní hry. Tentokrát to ale bude trochu jiné.

Novinka Betrayal Deck of Lost Souls bude – jak už název napovídá – čistě karetní hrou, která by se vám v pohodě měla vejít do kapsy (možná ne v případě džínů, ale do bundy určitě). Moc toho o ní ale nevíme.

Studio nám ukázalo parádní krabičku s foilovou povrchovou úpravou a slibuje, že karty budou neméně dechberoucí, přičemž samotný zážitek má být závodem s hrůzami, kdy ani tentokrát nebude chybět přítomnost zrádce.

Na bližší detaily si musíme počkat do února, kdy začne postupné představování hry a jejích mechanismů a příjemnou zprávou je, že Betrayal Deck of Lost Souls půjde do prodeje již v březnu.

Nejnovější články