Oblíbená Kaskádie dostane v sérii Cascadia: Rolling dva zakreslovací bratříčky
Novinka zdroj: Flatout Games

Oblíbená Kaskádie dostane v sérii Cascadia: Rolling dva zakreslovací bratříčky

30. 11. 2023 14:07 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kaskádie je výborné tvoření harmonického ekosystému, které dokáže celou rodinu zabavit na mnoho večerů. Navíc díky chystanému rozšíření Krajiny Kaskádie to bude příští rok bohatší o památky a dodatečné komponenty, které umožní hraní i v 5 a 6 hráčích. Kdyby to však fanouškům stále bylo málo, studio Flatout Games je ještě potěší dvojicí samostatných titulů spadajících pod novou sérii Cascadia: Rolling.

Cascadia: Rolling zdroj: Flatout Games

V jejím rámci vyjdou dvě hry, které patří do žánru flip-and-roll-and-write či zakreslovacíh projektů. První se jmenuje Cascadia: Rolling Rivers a zaměří se na říční prostředí pacifického severozápadu, zatímco druhý s názvem Cascadia: Rolling Hills vás zavede do tamních prérií. Každý ze zmíněných titulů můžete hrát zcela samostatně v jednom až čtyřech lidech na čtyřech dostupných mapách, případně je lze zkombinovat dohromady a pustit se do hraní až v osmi na osmi různých mapách.

Průběh samotné partie určují hody kostkou, po nichž dochází ke sběru žetonů divoké zvěře a přírody, které potřebujete k plnění požadavků uvedených na kartách habitatů. Jakmile se naplní, habitaty začnou zaplňovat prostředí na papírech každého z hráčů. Ti proto soutěží o to, kdo řádně vyplní svůj list a získá tím největší množství bodů. Nicméně do bodování se ještě promítnou individuální bonusy a dodatečné úkoly. K tomu lze speciálními akcemi manipulovat s výsledky kostek a tvořit silná komba.

Každá z edic přichází s vlastními specifickými pravidly či omezeními. Studio rovněž slibuje, že každé sezení bude do jisté míry odlišné podle toho, jaké se zrovna vyberou podmínky a listy. Každou partii ozdobí 30 unikátních karet habitatů, o jejichž ilustrace se postarala odbornice na hry s přírodní tematikou – Beth Sobel. Na pozici návrháře se zase vrací Randy Flynn, tedy autor původní hry.

Cascadia: Rolling Hills a Cascadia: Rolling Rivers vyjde na podzim roku 2024. Ještě předtím si hry projdou crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru, která odstartuje začátkem příštího roku. Je také možné, že sérii v budoucnu obohatí i další tituly a nezbývá než doufat, že se v Mindoku opět zhostí lokalizace.

Nejnovější články