O houbové Undergrove od autorky Na křídlech je velký zájem
Novinka zdroj: AEG

O houbové Undergrove od autorky Na křídlech je velký zájem

14. 11. 2023 13:36 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V létě společnost AEG prozradila, že chystá nový projekt designérky Elizabeth Hargrave, tedy autorky hitu Na křídlech. Jméno novinky je Undergrove a na jejím vytvoření spolupracovala s Markem Woottonem, jenž s ní dělal na motýlím Mariposas. A jak se dle odstartované kampaně na Kickstarteru zdá, na tato jména zájemci stále slyší.

I když jsme o hře informovali už v minulosti, opakování je matkou moudrosti. Titul pravděpodobně zaujme hlavně houbaře, jelikož pojednává o skryté lesní říši, v níž si stromy a houby vyměňují živiny. Jeden až čtyři hráči se do ní vydají jako vzrostlá douglaska ze severozápadu Severní Ameriky, jejíž snaha se točí kolem toho, aby své sazenice napojila na ty nejlepší houby.

Klíčem k úspěchu je nejen dobrá správa zdrojů, ale také postupné pěstování nejlepší možné sady sazenic s cennými symbiotickými vztahy s houbami. K tomu vám dopomůže aktivace unikátních schopností, rozmnožování i fotosyntéza, ve které přeměňujete dusík na uhlík. Rovněž se těmito kroky snažíte plnit veřejné cíle, které se mění při každé zhruba šedesáti až devadesáti minutové partii. Komu se tímto způsobem podaří získat nejvíce bodů, vyhrává. Větší detaily se dozvíte z oficiálních pravidel.

Undergrove zdroj: AEG

Když jsem v úvodu tvrdil, že jména autorů v komunitě stále rezonují, znamená to, že se projekt už dávno pohodlně zaplatil. Aktuálně studio na svém kontě přepočítává více než 6,7 milionů korun, což je téměř třicetinásobek původně požadované částky. Je však nutné uznat, že požadovaných 230 tisíc bylo značně „podstřelených“.

Cenovka standardní verze je v kampani stanovená na zhruba 900 korun. Propracovanější deluxe verze vyjde už na 1 600 a láká především na dřevěného komponenty nahrazující karton. Jako bonus dostanete k oběma edicím minirozšíření Whispering Woods, které přidává čtyři další houby a dvě oboustranné karty s veřejnými cíli, stejně jako dodatečné odemknuté komponenty. Pokud jste navíc odběratelé newsletteru AEG, dostanete ještě kartonový vánoční stromeček (funguje jako herní figurka) v barvách všech hráčů.

Za dopravu zaplatíte 415 až 460 korun. Celková částka se ještě povýší o daň z přidané hodnoty. Proto, než se rozhodnete do titulu investovat, možná není od věci si ho nejdříve vyzkoušet v digitální podobě skrze Tabletop Simulator. Jestli vám sedne a budete za něj chtít utratit peníze, zásilka by vám měla přijít v průběhu příštího listopadu.

Nejnovější články