Autorka Na křídlech připravuje houbové Undergrove
Novinka zdroj: AEG

Autorka Na křídlech připravuje houbové Undergrove

3. 8. 2023 16:06 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jméno autorky Elizabeth Hargrave má pravděpodobně většina hráčů v povědomí především díky ptačímu fenoménu Na křídlech, který úspěšně dobyl ohromný počet domácností, včetně těch českých. V portfoliu má ale i další výtvory. Opomenout by se nemělo motýlí Mariposas či floristické Řekni to květinou. Sice se ani v jednom případě „stín“ prvotiny nepovedlo překročit, ale obojí jsou příjemné zážitky. Bude to platit i o chystané novince Undergrove?

Hru v zahraničí uvede společnost AEG a tvůrkyně na ní spolupracuje s kolegou Markem Woottonem, který vypomáhal už u Mariposas. Není asi příliš velkým překvapením, že i v tomto případě se autoři podívají do přírody, nicméně zase trochu jiným pohledem.

Tentokrát se téma zabývá fascinující sítí lesů, v nichž si už po více než 300 milionů let vyměňují stromy a houby živiny. Jedná se o skrytou říši, o níž vědci neustále zjišťují nové a nové poznatky, například o cestě živin od vzrostlých stromů k sazenicím. Proto se hráči ujmou role vzrostlé douglasky na severozápadě Severní Ameriky, která se snaží sazenice napojit na ty nejúčinnější možné houby.

To se děje skrze hráčskou interakci, úspěšnou správu zdrojů a postupným budováním správně fungujícího systému. Průzkumem naleznete nové houby, přidáváte další sazenice a napojujete kořeny na houby. Vyhrává ten, kdo vypěstuje nejlepší sadu sazenic s těmi nejcennějšími symbiotickými vztahy, a to v rámci partie pro 1 až 4 hráče s herním dobou maximálně 90 minut.

Zájemci se ke hře dostanou v chystané kampani na Kickstarteru, která by měla odstartovat v říjnu, kde bude dostupná standardní i vylepšená deluxe edice. Jejich přesný obsah je prozatím schovaný pod pokrývkou tajemství, stejně jako ceny a datum vydání.

Nejnovější články