Nový Magic Maze Tower je poklidnější verzí původní hry Hrdinové bez záruky
Novinka zdroj: Wouter Debisschop

Nový Magic Maze Tower je poklidnější verzí původní hry Hrdinové bez záruky

9. 11. 2023 9:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sérii Magic Maze můžete znát i z našich luhů a hájů. Vydavatelství Rexhry v roce 2021 uvedlo první díl pod názvem Hrdinové bez záruky, který ve fantasy prostředí nabízel poměrně neotřelou puzzle zábavu. Premisou bylo, že se hrdinové vyskytli v tamním obchodě, kde museli sehnat výbavu před svým dalším dobrodružstvím.

Vtip byl ovšem v tom, že na to měli omezené množství času, stejně jako výrazně limitované možnosti komunikace. Fanoušci však už nějakou dobu volali po tom, aby došlo na vydání verze, která trochu poleví z frenetičnosti. A přesně tím bude chystané Magic Maze Tower.

Magic Maze Tower zdroj: Wouter Debisschop

Jde o samostatné pokračování, které přidá své vlastní úrovně k vyřešení. Navazuje v podstatě přímo na první díl, kde postavy při rabování obchodního centra chytí strážci zákona a uzavřou je do magické věže, jež funguje jako vězení se zvýšenou mírou ostrahy. Hlavním tématem se proto tentokrát stává útěk z tohoto zařízení, k čemuž vám opět pomůže důvtip a unikátní schopnosti jednotlivých postav.

Stejně jako v případě předchozím, i zde se maximálním možným způsobem zamezuje komunikaci mezi hráči, což poněkud komplikuje spolupráci, která je k úspěchu klíčová. Navíc hráči nemohou pohybovat svými postavičkami. Místo toho musí spoléhat na to, že je přemístí spoluhráči.

Velkou změnou je, že se tentokrát ze hry odstranil časový limit. Proto dostanete větší prostor na to, abyste v klidu promysleli všechny potřebné kroky. Aby to fungovalo, musí autoři logicky do hry zabudovat trochu komplexnější problémy a překážky.

Stejně jako v případě prvního dílu se i zde o návrh postaral Kasper Lapp, jehož jméno můžete ještě znát třeba z krabice večírkové zábavy Fun Facts. Magic Maze Tower se v tomto roce postupně představuje na různých veletrzích, čímž se připravuje na vydání někdy v prvním čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články